Sunde muffins med banan, havregryn og chai
Breakfast muffins - eller morgenmadsmuffins - er en stor ting i USA. På de fleste kaffesteder er en god stor kop morgenkaffe og en morgenmadsmuffins et fast makkerpar. Og med god grund - det er nemlig en lækker, og lidt sundere, måde at starte dagen på.
En morgenmadsmuffin er en sundere muffin uden lige så meget raffineret sukker som almindelige muffins eller cupcakes. I min version sødes den i stedet af modne bananer, og så giver chai og mørk chokolade en dejlig varm smag til denne muffin.
Hvis du ikke lige har chai latte, så kan du sagtens erstatte chai pulver med kanel. Det giver samme dejlige varme og krydrede smag til dine muffins.
Disse morgenmadsmuffins er super nemme at lave, og har du nogle bananer i overskud er det den perfekte måde at bruge dem på. Husk, at du også tjekke min opskrift på det bedste bananbrød ud her.
Du kan sagtens lave en dobbelt portion og fryse disse muffins ned til senere. Jeg anbefaler at afkøle dem helt inden de fryses. Pas på med at "pakke dem i lag" til frost da de godt kan trykkes flade og fryse sammen.
Disse morgenmadsmuffins holder sig nemt 2-3 måneder på frost. Husk at tage dem op i god tid inden de skal spises og lad dem gerne tø op ved stuetemperatur.
Del opskriften:
Sådan laver du nemmer og sunde morgenmadsmuffins: