Morgenmadsmuffins

Sunde muffins med banan, havregryn og chai

Opskrift på sunde og nemme morgenmadsmuffins

Breakfast muffins - eller morgenmadsmuffins - er en stor ting i USA. På de fleste kaffesteder er en god stor kop morgenkaffe og en morgenmadsmuffins et fast makkerpar. Og med god grund - det er nemlig en lækker, og lidt sundere, måde at starte dagen på.

En morgenmadsmuffin er en sundere muffin uden lige så meget raffineret sukker som almindelige muffins eller cupcakes. I min version sødes den i stedet af modne bananer, og så giver chai og mørk chokolade en dejlig varm smag til denne muffin. 

Hvis du ikke lige har chai latte, så kan du sagtens erstatte chai pulver med kanel. Det giver samme dejlige varme og krydrede smag til dine muffins. 

Disse morgenmadsmuffins er super nemme at lave, og har du nogle bananer i overskud er det den perfekte måde at bruge dem på. Husk, at du også tjekke min opskrift på det bedste bananbrød ud her

 

Bagetips til morgenmadsmuffins

  • Brug gerne meget modne bananer - jo brunere, desto bedre.
  • Jeg anvender denne sukkerfri chai latte blanding i mine muffins. Du kan med fordel bruge de fleste varianter.
  • Du kan med fordel udskifte 100 g. hvedemel med fuldkornsmel eller speltmel for en endnu sundere version
  • Jeg bruger 70% mørk chokolade i min opskrift, men er du mere til en anden slags chokolade skifter du blot dette ud med din egen favorit
  • Du kan også tilføje en håndfuld hakkede nødder i dine muffins for ekstra crunch

Er disse morgenmadsmuffins fryseegnede?

Du kan sagtens lave en dobbelt portion og fryse disse muffins ned til senere. Jeg anbefaler at afkøle dem helt inden de fryses. Pas på med at "pakke dem i lag" til frost da de godt kan trykkes flade og fryse sammen. 

Disse morgenmadsmuffins holder sig nemt 2-3 måneder på frost. Husk at tage dem op i god tid inden de skal spises og lad dem gerne tø op ved stuetemperatur. 

Opskrift på sunde og nemme morgenmadsmuffins
  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Til morgenmadsmuffins

    3 modne bananer2 æg100 g. brun farin5 spsk. smagsneutral olie120 g. mælk2 tsk. vaniljeekstrakt180 g. hvedemel80 g. havregryn2 spsk. chai latte (eller 1 spsk. kanel)0,5 tsk. salt0,5 tsk. natron1 tsk. bagepulver75 g. mørk chokolade

Del opskriften:

#morgenmad#muffins#bagværk

Fremgangsmåde

Sådan laver du nemmer og sunde morgenmadsmuffins:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme og beklæd en bradepande til muffins med 12 muffinforme.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål: mel, havregryn, chai latte, salt, natron og bagepulver.
  3. Skræl de 3 bananer og kom dem i en stor skål. Pisk med en elpisker ved lav hastighed til bananerne er blevet til mos. Tilsæt herefter æg og vaniljeekstrakt og pisk godt.
  4. Tilføj olie, mælk og brun farin og pisk videre ved høj hastighed til det hele er godt blandet. 
  5. Tilføj de tørre ingredienser og vend dem forsigtigt ned i dejen.
  6. Hak chokoladen groft og vend i dejen.
  7. Fordel muffindejen i de 12 forme og drys evt med en smule havregryn for pynt.
  8. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Opskrift på sunde og nemme morgenmadsmuffins

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig