Det bedste bananbrød

Nemt, svampet og lækkert bananbrød

Banana bread er utroligt populært i USA. Herhjemme går bagværket under navnet "bananbrød" og er i familie med banankagen, men i en mindre sød version.

Hvis du ligesom os ikke altid når at få spist dine bananer inden de bliver brune, så er dette en af mine absolutte favoritter til at undgå madspild. Og jo brunere bananer, desto bedre bananbrød kan du bage. 

Her får du min version på et fantastisk bananbrød fyldt med skønne valnødder og modne bananer. Du kan også tilføje en håndfuld grofthakket mørk chokolade hvis du synes bananbrødet trænger til et ekstra chokolade-twist. 

Bananbrødet her er virkelig nemt at lave, og holder sig lækkert og svampet flere dage efter det er bagt. I USA nydes banana bread ofte lunt med smør på. Denne serveringsmåde er jeg dog aldrig helt blevet forelsket i, så jeg foretrækker bananbrødet afkølet uden hverken smør eller chokoladetopping.

  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedningstid: 50 minutter

Ingredienser

  • Til bananbrød

    225 g. sukker2 tsk. vaniljesukker2 æg115 g. smør290 g. hvedemel1,5 tsk. natron1 tsk. salt4 bananer0,75 dl. kærnemælk85 g. valnødder

Del opskriften:

#kage#sweets#bagværk

Fremgangsmåde

Sådan laver du bananbrød

  1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.
  2. Mos de 4 bananer med en gaffel i en skål eller dyb tallerken.
  3. Pisk stuetempereret smør, sukker og vaniljesukker med elpisker ved høj hastighed i ca 2-3 minutter indtil det er lyst og luftigt. 
  4. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk videre. Tilsæt herefter mosede bananer og kærnemælk. Pisk med forsigtighed indtil massen netop er samlet og ensartet. 
  5. I en anden skål blandes hvedemel, natron og salt. Sigt de tørre ingredienser i de våde og vend sammen med en dejskraber.
  6. Hak valnødderne groft og vend i dejen med dejskraberen.
  7. Beklæd en almindelig brødform med bagepapir. Hæld dejen til bananbrødet op og bag midt i ovnen i 50 minutter. Tjek altid at bananbrødet er færdigbagt, ved at prikke den med en bambuspind og tjekke at dejen ikke sidder fast på pinden. 

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig