Krydrede cookies med frosting

Krydrede bløde kager med lækker creme cheese frosting

Krydrede cookies med creme cheese frosting

Jeg har haft været ved at finde på et godt navn til denne opskrift. På engelsk ville jeg kalde dem pumpkin spice cookies - desværre lyder græskar cookies ikke særlig lækkert på dansk. 

Alt andet lige, er det lige præcis hvad dette er. Nemlig fantastiske bløde cookies lavet med græskarpuré og skønne varme krydderier. Jeg håber du har mod til at prøve opskriften - jeg er sikker på du ikke vil fortryde det.

Til opskriften bruges et mix af skønne varme efterårskrydderier. Hvis du er heldig at opstøve færdigblandet pumpkin spice herhjemme kan dette bruges, og ellers kan du super nemt lave din egen pumpkin spice mix med denne opskrift

Derudover bruger jeg en pure lavet af skønne hokkaido græskar. Andre græskartyper kan muligvis også bruges, det har jeg dog ikke eksperimenteret med. Du kan nemt lave din egen græskarpuré ved at skære hokkaido græskar ud i mindre både, fjerne indmaden og bage ved 160 grader i 10-20 minutter. 

Krydrede cookies med creme cheese frosting
  • Forberedelsestid: 30 minutter
  • Antal: 20 stk.
  • Tilberedningstid: 45 minutter

Ingredienser

  • Til cookie dejen

    300 g. hvedemel1 tsk. natron1 tsk. bagepulver2 spsk. pumpkin spice mix1 tsk. vaniljesukker1/2 tsk. salt200 g. sukker100 g. brun farin115 g. smør1 æg220 g. græskarpuré
  • Til creme cheese frosting

    220 g. philadelphia naturel3 spsk. smør1 tsk. vaniljesukker260 g. flormelis

Del opskriften:

#kage#sweets#bagværk#cookies

Fremgangsmåde

Sådan laver du græskar puré

  1. Forvarm ovnen til 160 grader over/undervarme.
  2. Skær hokkaido græskar ud og skær i mindre stykker - husk, at fjerne indmaden.
  3. Læg græskar på et stykke bagepapir og sæt i ovnen. Bag ca. 20 minutter eller indtil græskarret er mør. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
  4. Fjern skindet fra græskarret med en kniv og kom blend græskarstykkerne i en stavblender eller blender. Tilsæt evt. en smule vand hvis blenderen ikke kan få fat. Din græskarpuré er nu klar til brug.

Sådan laver du cookie dejen

  1. Justér ovnen til 175 grader over/undervarme. 
  2. I en skål blandes alle de tørre ingredienser: mel, bagepulver, natron, pumpkin spice, salt og vaniljesukker. Sæt skålen til side.
  3. I en anden stål piskes stuetempereret smør, sukker og brun farin i 2-3 minutter med en elpisker. Massen skal blive lys og luftig. Herefter tilføjes ægget og pisk igen 1 minut ved høj hastighed.
  4. Tilføj græskarpuré og bland til det hele er mixet godt.
  5. Sigt de tørre ingredienser i skålen og vend forsigtigt i med en dejskraber. 
  6. Har du en cookie scoop kan du bruge den til at lave dine cookies. Ellers bruge et par spiseskefulde dej pr. cookie - så længe du laver den lige store. Tryk dejen lidt flad og form med fingrene - dejen flyder nemlig ikke meget ud under bagning, men hæver til gengæld en smule. Jeg fik plads til ca 6-7 cookies på min bageplade og måtte derfor bage denne portion over 3 omgange.
  7. Bag i 15-20 minutter indtil de er lysebrune og gennembagt. Flyt dem gerne over på en bagerist og køle når de kommer ud af ovnen. Lad dem køle helt af imens du forberede creme cheese frosting.

Sådan laver creme cheese frosting

  1. I en mellem størrelse skål piskes stuetempereret smør og philadelphia med en elpisker. 
  2. Herefter tilsættes flormelis, og vaniljesukker. Pisk indtil frostingen er ensartet og cremet.
  3. Brug en teske eller en sprøjtepose til at pynte dine græskar cookies. Drys evt. let med ekstra pumpskin spice hvis du har lyst. 

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig