Nem Marmorkage

Klassisk og nem skærekage

Opskrift på marmorkage

Marmorkage er en klassiker i det søde køkken både i Danmark og USA. En marmorkage - eller marble cake - kendetegnes ved sit flotte udseende, der kommer af at blande skøn vaniljekage med uimodståelig chokoladekage.

Kagen er super nem at lave og bages i en brødform. Husk også at prøve min opskrift på svampet Banana Bread, nu hvor du finder brødformen frem. 

Hvordan får marmorkagen sit flotte mønster?

Udover at kagens ingredienser er simple, så er det heldigvis også nemt at lave den flotte marmorering i marmorkagen. Når du har lavet kagedejen deles den i to skåle. I den ene skål tilføjer du kakaopulver og vand og blander dejen grundigt.

Herefter hælder du skiftevis vaniljedelen og chokoladedejen ned i brødformen, og slutter med at køre en kniv eller bambuspind rund i dejen så de to kagedeje blandes en smule. Resultatet bliver ikke bare velsmagende, men også super flot!


En god, hurtig nem Marmorkage

Denne opskrift er lavet ud fra simple ingredienser, som du med al sandsynlighed allerede har liggende i skabet. Og selvom den normalt ikke holder længe herhjemme, kan den faktisk holde sig fugtig og lækker i 3-4 dage i en tætsluttende beholder.

Ønsker du at fryse kagen ned, er denne marmorkage også velegnet til frost. Pak den ind i husholdningsfilm og læg på frys efter den er kølet helt af. Kagen kan fint holde 2-3 måneder på frys. 

Opskrift på marmorkage
  • Forberedelsestid: 20 minutter
  • Antal: 10 stk.
  • Tilberedningstid: 70 minutter

Ingredienser

  • Til marmorkage

    340 g. sukker2 tsk. vaniljesukker175 g. smør (stuetemperatur)4 æg150 g. creme fraiche (18% eller 38%)250 g. hvedemel30 g. majsstivelse1 tsk. bagepulver35 g. kakaopulver60 ml. vand

Del opskriften:

#kage#sweets#bagværk

Fremgangsmåde

Sådan laver du marmorkage

  1. Forvarm ovnen til 165 grader over/undervarme og beklæd brødformen med bagepapir.
  2. Pisk sukker, vaniljesukker og stuetempereret smør med en elpisker ved høj hastighed i 3-5 minutter.
  3. Tilføj æggene ét af gangen og pisk grundigt mellem hvert æg.
  4. Tilføj creme fraiche og pisk indtil dejen er jævn og ensartet. 
  5. I en anden skål blandes hvedemel, majsstivelse og bagepulver. Sigt de tørre ingredienser end i de våde og blandt let. Pisk endelig ikke dejen for meget, kun indtil den er samlet og ensartet. 
  6. Opdel dejen i to skåle. I den ene skål tilføjes kakaopulver samt vand, og blandes godt ind i dejen. 
  7. Hæld skiftevis en stor skefuld vaniljedej og chokoladedej ned i brødformen, indtil al dejen er i formen. Brug herefter en kniv eller bambuspind til let at blande de to deje. Rør endelig ikke for meget rundt i dejen, så farverne ikke blandes helt sammen. 
  8. Bag midt i ovnen på en bagerist i ca. 70 minutter. Tjek løbende om kagen har fået nok, ved en stikke i den med en bambuspind. Når der ikke længere er dej på pinden, er kagen færdigbagt. 
Opskrift på marmorkage

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig