Klassisk og nem skærekage
Marmorkage er en klassiker i det søde køkken både i Danmark og USA. En marmorkage - eller marble cake - kendetegnes ved sit flotte udseende, der kommer af at blande skøn vaniljekage med uimodståelig chokoladekage.
Kagen er super nem at lave og bages i en brødform. Husk også at prøve min opskrift på svampet Banana Bread, nu hvor du finder brødformen frem.
Udover at kagens ingredienser er simple, så er det heldigvis også nemt at lave den flotte marmorering i marmorkagen. Når du har lavet kagedejen deles den i to skåle. I den ene skål tilføjer du kakaopulver og vand og blander dejen grundigt.
Herefter hælder du skiftevis vaniljedelen og chokoladedejen ned i brødformen, og slutter med at køre en kniv eller bambuspind rund i dejen så de to kagedeje blandes en smule. Resultatet bliver ikke bare velsmagende, men også super flot!
Denne opskrift er lavet ud fra simple ingredienser, som du med al sandsynlighed allerede har liggende i skabet. Og selvom den normalt ikke holder længe herhjemme, kan den faktisk holde sig fugtig og lækker i 3-4 dage i en tætsluttende beholder.
Ønsker du at fryse kagen ned, er denne marmorkage også velegnet til frost. Pak den ind i husholdningsfilm og læg på frys efter den er kølet helt af. Kagen kan fint holde 2-3 måneder på frys.
Del opskriften:
Sådan laver du marmorkage