Krydrede græskarmuffins med creme cheese frosting
Disse let krydrede og super svampede græskarmuffins er en af mine bage-favoritter til efterårshyggen. Ved at bruge en pure af hokkaido græskar får du de mest saftige og svampede muffins du kan forestille sig, som holder sig rigtig godt på køl op med 3-4 dage.
Og udover en lækker muffin, krydret med en herlig pumpkin spice mix, får du her også opskriften på en skøn creme cheese frosting - let og luftig, og en perfekt makker til disse græskarmuffins.
Pumpkin Spice er et velkendt blandingskrydderi fra det amerikanske køkken. Det er ikke lykkedes mig at opdrive krydderiet i Danmark endnu, og jeg køber derfor altid en bøtte med hjem når turen går til staterne. Heldigvis kan du sagtens selv lave krydderiet.
Hop ind på denne side og se hvordan du blander den perfekte omgang pumpkin spice til dine bageprojekter.
I denne opskrift anvender jeg en god portion græskarpuré. I USA vil du normalt købe dette færdig på dåse, men udover at vi ikke har mulighed for dette i Danmark, synes jeg egentlig også den hjemmelavede version smager langt bedre. Og heldigvis er en hjemmelavet græskarpure super nem at gå til.
Denne opskrift giver dig en pure af hokkaidogræskar. Jeg synes at hokkaidoen har den rette smag til bagværk og søde sager, da andre typer af græskar hurtigt kan give for kraftig en smag.
Køb et hokkaidogræskar og del kvarte. Sørg for at skrabe alle kerner og indmad ud af græskarret. Tænd din ovn på 175 grader og læg de kvarte græskarstykker på en bageplade.
Jeg giver normalt græskarret omkring 40-60 minutter i ovnen alt efter størrelsen, men stik gerne en gaffel i græskarret løbende for at holde øje med konsistensen.
Når gaflen ikke længere møder modstand, så ved du, at græskarret er færdigbagt.
Lad græskarret køle af inden du skraber kødet fra skallen og blender dette til en fin mos med enten stavblender eller i en foodprocesser. Er puréen lidt for tyk kan du tilsætte 1-2 spsk. vand for at få blendet græskarret til en helt glat puré.
Hvis du ligesom jeg elsker at bruge græskar i bagværk, kan du med fordel lave en større portion puré af 2-4 græskar. Puréen kan nemlig nemt fryses ned i mindre portioner og bruges til forskellige retter og bagværk.
Del opskriften:
Sådan laver du græskarmuffins:
Sådan laver du creme cheese frosting:
Så er der toplækre græskarmuffins til en hyggestund med dine nære. En skøn opskrift som især hører sig efteråret til - men hvis du ligesom mig bare elsker græskarmuffins er det bare om at få lavet en god portion græskarpure til fryseren, så du ikke er afhængig af hvorvidt græskar er i sæson eller ej. Så kan du nemlig nyde disse svampede og krydrede muffins hele året rundt.
Happy bakings
/Nana
Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉