Hjemmelavede Tortilla Chips i ovn

Det her er altså et af de hacks jeg selv fik lært lidt for sent. Jeg tør ikke tænke på, hvor mange kalorier man har kunne spare gennem tiden ved at lave sine egne ovnbagte tortilla chips, i stedet for at købe dem i posevis i den friturestegte udgave.

 

Du bestemmer selv om du bedst kan lide at lave dine tortilla chips med hvedemelstortillas, eller om du mere er til en version lavet af majs tortillas - jeg anbefaler i hvert fald at du prøver begge. 

 

Husk, at du kan krydre dig til et væld af smage med denne basis opskrift på hjemmelavede tortilla chips. Prøv eksempelvis at krydre med chilipulver for lidt ekstra varme, eller ganske almindelig all-around krydderi for at ekstra touch.


  • Forberedelsestid: 5 minutter
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedningstid: 10 minutter

Ingredienser

  • 6 hvedetortillas
  • 2-3 spsk. smagsneutral
  • Salt

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen 180 grader varmluft.
  2. Skær dine tortillas ud i små trekanter og hæld dem op i en skål sammen med olien. Sørg for at blande det godt så alle tortillastykker dækkes med olie på begge sider.
  3. Fordel tortilla-trekanterne på 2 bageplader så de ligger i ét enkelt lag. Drys let med salt over chips (her kan du også krydre med andre krydderier såsom paprika eller chilipulver hvis du ønsker en chip med lidt mere spark i).
  4. Bag midt i ovnen i ca 10 minutter - hold øje med at dine chips ikke tager for meget farve, så bliver de nemlig hurtigt tørre. 

Når dine hjemmelavede tortilla chips er kølet af, kan du servere med dit yndlings tilbehør såsom guacamole, salsa eller creme fraiche. Du kan også gratinere dem med en gang ost og lave dine egne hjemmelavede (og fedtfattige) nachos. 

 

Velbekomme!

/N

3 kommentarer


Sergtbl

25 februar 2022

Novost


Nana (author)

28 marts 2021

Godt du holdt øje med dine tortilla chips - ovne er nemlig forskellige og nogle gange tager det langt fra 10 minutter ;-) Dbh Nana


Vanessa

11 januar 2021

Superlækker opskrift! De skulle dog kun have 5 minutter i min ovn 😅


Smid en kommentar