En ægte sydstats-klassiker
Buttermilk biscuits er en fast del af det amerikanske sydstats køkken. En buttermilk biscuit bør dog ikke forveksles med engelske biscuits eller muffins.
Denne version baseres nemlig på kærnemælk, og kan hurtigt røres sammen med sine kun 7 ingredienser.
Med denne opskrift får du 12 skønne, smørbagte, sprøde og gyldne biscuits, som kan serveres lune med smør eller bruges som tilbehør til et væld af retter.
For at få det bedste resultat, er det vigtige at både dit smør og kærnemælk er iskoldt - altså ikke noget med at bløde smørret op ved stuetemperatur inden.
Ligeledes anbefales det ikke at arbejde for meget med dejen med hænderne, da din kropsvarme kan varme dejen op.
Dejen skal rulles ud i en tyk plade - gerne mellem 1-2 cm tykkelse. Herefter bruges en udstikker til at stikke dine biscuits ud. Brug så lidt mel som muligt til at rulle dejen ud - så undgår du tørre biscuits.
Da der i forvejen er meget smør i dejen, hænger den heldigvis ikke særlig godt fast i underlaget.
Placér de udstukne biscuits med god mellemrum på en bageplade. Inden de sættes i ovnen anbefaler jeg at du pensler dem med smør eller lidt mælk.
Ønsker du en sødere version af dine biscuits til kaffebordet, kan du blance 2 tsk. honning i din smeltede smør til pensling - så får de en lækker, nærmest karamelliseret, overflade.
Del opskriften:
Og sådan blev 7 basisingredienser til de lækreste, flaky og sprøde buttermilk biscuits. Jeg har stadig ikke fundet et godt dansk ord for denne type af bagværk - smid endelig en kommentar hvis du har en god idé?
Velbekomme!
/N