Opskrift på Buffalo sauce

Amerikansk buffalo sauce - spicy, varm og kraftig

Opskrift på buffalo sauce

Buffalo sauce kan desværre ofte være svært at opstøve i danske supermarkeder. Derfor har jeg lavet denne opskrift på hjemmelavet buffalo sauce, der smager mindst lige så godt som den færdige version. 

Saucen kan bruges til nogle lækre kyllingevinger, marinade eller noget helt tredje - kun fantasien sætter grænser. Det tager kun 10 minutter - så har du en skøn sauce fyldt med kraft, styrke og umami. Og så kan buffalo saucen heldigvis holde sig godt i køleskabet - husk at opbevare den i et tætsluttende og skoldet glas, og at ryste den inden brug.

Opskrift på buffalo sauce

Endnu en fordel ved en hjemmelavet buffalo sauce, er at du selv kan styre hvor meget spark der skal være i saucen. Jeg selv kan godt lide at den bidder lidt fra sig, men synes du min version er for stærk, kan du skrue ned for mængden af hot sauce og dermed gøre din buffalo sauce mildere. 

 • Forberedelsestid: 5 minutter
 • Antal: 2 dl. færdig sauce
 • Tilberedningstid: 5 minutter

Ingredienser

 • Til buffalo sauce

  125 g. smør1 dl. hot sauce/sriracha sauce2 fed hvidløg2 spsk. worchestershire sauce3 spsk. lys eddikeSalt og peber

Del opskriften:

#tilbehør#dip

Fremgangsmåde

 1. Smelt smørret ved lav varme.
 2. Når alt smørret er smeltet tilsættes srirache/hot saucen og der røres forsigtig rundt. Herefter fjernes gryden fra varmen.
 3. Pres hvidløgene ned i saucen.
 4. Herefter tilsættes worchestershire sauce og lys eddike (jeg bruger normalt hvidvinseddike).
 5. Afslutningsvis tilsmages buffalo saucen med salt og peber. Synes du ikke der er "varme nok" i saucen kan du tilføje ekstra hot sauce eller krydre med cayenne peber.   
Opskrift på buffalo sauce

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig