Opskrift på breadsticks med hvidløg

Bløde, sagftige og smagfulde breadsticks

Opskrift på breadsticks med hvidløg

Første gang jeg stiftede bekendtskab med breadsticks var på et besøg hos Olive Garden under min tid som udvekslingsstudent i Florida. Hvis du nogensinde har været i USA, så er jeg sikker på at du også har stiftet bekendtskab med denne populære kæde af italiensk-inspirerede restauranter. 

Breadsticks er, som navnet indikerer, stave af blødt brød. Breadsticks kan laves i et utal af varianter, men her får du min personlige yndlingsopskrift med masser af smag. Denne opskrift på breadsticks er lavet med dejlig italienske krydderier, herbes de provence, samt masser af smag fra hvidløg. 

Ud over af være super smagfulde har disse breadsticks den skønneste luftige og bløde konsistens. Dejen er nemlig lavet af hvid hvedemel og smør - og det gør altså bare underværker for konsistensen.

Tilmeld er denne opskrift på breadsticks med hvidløg super nem. Og jeg tør godt garantere at du får en helt perfekt resultat.

Jeg anbefaler at bruge disse breadsticks som tilbehør til salater, supper eller andre hovedretter. 

Opskrift på breadsticks med hvidløg
  • Forberedelsestid: 90 minutter
  • Antal: 18 stk.
  • Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser

  • Til breadsticks:

    240 g. vand1,5 spsk. tørgær50 g. sukker1 æg2 spsk. smør (stuetemperatur)350 g. hvedemel1 tsk. salt
  • Til topping:

    30 g. smør1/2 tsk. hvidløgssalt1 tsk. herbes de provence

Del opskriften:

#tilbehør#snacks#brød#bagværk

Fremgangsmåde

  1. Hvis du har en røremaskine med tilhørende dejkrog så anbefaler jeg at bruge dette til denne opskrift. Alternativt kan du bruge en håndmikser med dejkroge.
  2. Varm vandet til a. 37 grader og tilføj i røreskålen sammen med tørgær. Sørg for at gæren opløses godt.
  3. Tilføj herefter sukker og start røremaskinen på medium hastighed.
  4. Tilføj det blødgjorte smør samt ægget, og sørg for det hele er rørt godt ud i blandingen.
  5. Tilføj melet lidt af gangen. Dejen skal stadig gerne hænge en lille smule ved kanten af røreskålen og må ikke blive for tør. Dejen æltes i ca 5 minutter ved medium hastighed. 
  6. Når dejen er æltet i røremaskinen, lægges et fugtigt viskestykke over og dejen hæver i 30 minutter tildækket.
  7. Drys lidt mel ud på dit bordet og vend dejen ud når den er hævet i 30 minutter (eller ca. har fordoblet sin størrelse). Brug et kagerulle til at rulle dejen ud i et aflang rektangel. Dejen skal være ca. 60-70 cm. lang og 15 cm. bred. 
  8. Opdel dejen i 18 lige store aflange stykker og rul hver af disse så de får form som en aflang cigar.
  9. Placér dine breadsticks på bagepapir på en bradepande og tildæk igen med et viskestykke. Husk at placere dine breadsticks med god afstand da de nu skal hæve i 30 minutter igen. 
  10. Tænd ovnen på 175 grader over/undervarme og bag dine breadsticks i ca. 15 minutter indtil de er let gyldne og gennembagte.
  11. Når dine breadsticks er afkølet en smule kan du tilberede din topping. Smelt smørret i mikroovn og tilføj krydderierne. Pensl herefter dine breadsticks med det krydrede smeltede smør, og afslut eventuelt med et drys flagesalt. 

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig