Sommerlige Rabarbermuffins med streusel topping


Har du rabarber til overs? Så skynd dig at bage en portion af disse lækre muffins

En af de bedste ting ved det sene forår er de mange dejlige frugter og grøntsager, som efterhånden er klar i havebedene. En af mine personlige favoritter er rabarber, som kan bruges på et utal af måder i både det salte og søde køkken. Derfor skynder jeg mig altid, at høste så meget jeg kan og fryse overskydende rabarber ned, så de kan bruges i dejligt bagværk i efteråret og til vinter.

 

Men når du nu alligevel er igang med at høste dejligt sprøde og syrlige rabarber, så kan jeg varmt anbefale, at bage en portion af disse lækre saftige, syrlige og knasende rabarbermuffins med streusel topping. Og heldigvis er de ikke bare nemme at lave, men kan også bages med ingredienser som du sikkert allerede har i skabene derhjemme. 

 

Disse muffins bliver hurtigt spist herhjemme, men er også særdeles velegnet til frost. For et ekstra touch kan du pynte ved at smelte lidt hvid chokolade som du kan hælde over dine rabarber muffins - hvid chokolade og rabarber er nemlig super gode venner. 


  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • 450 g. hvedemel
  • 200 g. sukker
  • 250 g. rabarber i tern
  • 2 æg
  • 230 g. creme fraiche
  • 115 g. smør
  • 60 g. mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • Ingredienser til streusel
  • 90 g. hvedemel
  • 50 g. brun farin
  • 3 spsk. smør
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt

Del opskriften:


Fremgangsmåde

Sådan laver du streusel topping:

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved middel varme. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland indtil massen samles i "små krummer". Stil din streusel på køl.

Sådan laver du rabarbermuffins:

  1. Varm din ovn op til 200 grader over/undervarme og klargør ca. 12 muffinsforme. 
  2. Skær dine rabarber ud i ca. 1 cm tykkelse og bland med brun farin i en lille skål. Stil blandingen til side.
  3. I en mellem skål blandes de tørre ingredienser; hvedemel, sukker, bagepulver, salt og kanel. 
  4. Smelt smørret i en lille kasserolle og lad det køle af. Imens piskes æg, creme fraiche, mælk og vaniljeekstrakt i en mellem skål med en elpisker ved medium hastighed. Når smørret er afkølet tilsættes det til de våde ingredienser.
  5. Sigt de tørre ingredienser ned i de våde og pisk nænsomt ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske dejen. Hæld forsigtigt dine rabarber ned i dejen og vend med en dejskraber. Fordel dejen i de 12 muffinsforme og drys et godt lag af din streusel ovenpå.
  6. Bag dine rabarber muffins i ovnen i 5 minutter. Herefter skrues der ned til 175 grader og dine muffins bages færdige i ca 12-15 minutter. Husk jævnligt at tjekke dine muffins så de ikke får for meget. 

 

Jeg håber, at denne opskrift med rabarber også lander blandt dine yndlings opskrifter med rabarber. Jeg hopper i hvert fald snart i køkkenet igen, for at udtænke flere opskrifter som hylder den fantastiske, syrlige og lækre rabarber!

 

 

God sommer/
N

0 kommentarer


Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉

Smid en kommentar