Gulerodskage med Cream Cheese Frosting


Mere amerikansk bliver det næsten ikke - saftig og krydret, mmmm....

Jeg elsker kage! Men skulle jeg absolut vælge én kage som er min yndlings, så ville denne saftige gulerodskage i hvert fald være med i opløbet. Sprødheden fra valnødderne, varmen fra kanel og en super cremet frosting - det går op i en højere enhed!

 

Denne opskrift har jeg fået fra en amerikansk kvinde der hedder Phoebe, som jeg mødte i forbindelse med arbejdet. Hun havde bagt den til sin egen afdeling, og jeg var heldig at snyde mig til et stykke - og den var guddommelig! Jeg spurgte derfor straks om hun kunne sende opskriften, så jeg kunne dele den med jer. Hurra for Phoebe!

 

Måske du selv vil bage den og tage med til dine kolleger på arbejdet?


  • Forberedelsestid: 20 minutter
  • Antal: 8-10 personer
  • Tilberedningstid: 60 minutter

Ingredienser

  • 200 g. smagsneutral olie
  • 150 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1-2 spsk. kanel (alt efter smag)
  • 60 g. grofthakkede valnødder
  • 3 store æg
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 240 g. groftrevne gulerødder
  • 1. spsk. brun farin
  • Til frosting:
  • 225 g. natural smøreost (ikke light)
  • 110 g. usaltet smør
  • 250 g. flormelis
  • 1. spsk. citronsaft

Del opskriften:


Fremgangsmåde

Til kagen:

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader over/undervarme. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  3. Pisk æg og sukker i en anden skål i ca. 5 minutter indtil massen bliver lys og skummende. Herefter tilsættes olien langsomt og piskes i ved lav hastighed. Tilsæt vaniljeekstrakten.
  4. Vend forsigtigt de tørre ingrediense i dejen med en dejskraber - pas på ikke at slå alt luften ud af din æggeblanding.
  5. Hak valnødderne groft og tilsæt herefter til kagedejen. Er du typen der godt kan lide rosiner i din gulerodskage, kan du tilføje en god håndfuld nu. 
  6. Hæld dejen ned i formen og afslut med et let drys brun farin henover (kan udelades) - det giver en lækker crunchy skorpe.
  7. Kagen bages midt i ovnen i ca. 60 minutter. Ovne er dog forskellige, så tjek løbende bagetiden ved at stikke en kødnål eller lignende ind i kagen - når du kan se, at der ikke længere følger dej med, er kagen klar. Køl kagen helt ned.

Til frosting:

  1. Mens kagen køler kan du forberede glasuren. Ved høj hastighed piskes smøreosten med blødgjort smør (stuetemperatur) og vaniljeekstrakt.
  2. Skru ned for hastigheden og tilføj langsomt flormelis indtil du får en luftig og blød frosting. Tilføj eventuelt lidt friskpresset citronsaft for et syrligt touch til din frosting.
  3. Fordel frostingen på den afkølede kage. Pynt eventuelt med nogle grofthakkede valnødder hvis du har lidt til overs. 

Jeg håber du bliver lige så tosset med denne opskrift som jeg - det er i hvert fald den eneste opskrift på gulerodskage jeg vil bruge fremover. Og hvis du er typen der savnede lidt rosiner, så var det helt med vilje. Men hvis du bedst kan lide den sådan, så kast endelig en håndfuld i næste gang du laver den. 


Happy caking!
N

2 kommentarer


Nana (author)

28 marts 2021

Hej Ulla - håber du fik success med opskriften. Den er i hvert fald et sikkert hit herhjemme :-)


Ulla

19 februar 2021

Glæder mig til at bage denne kage 😃 Tak for spændende opskrifter Nana ❤️


Smid en kommentar