Opskrift på nemme donuts

Friske fra fritøsen med masser af skøn glasur

Donuts - så bliver det næsten ikke mere amerikansk. Med denne opskrift får du et perfekt resultat, som efter min mening er langt bedre end dem, du kan købe dig til. Men indrømmet, de er fedtede, de er usunde og de er kogt i rigelige mængder friture. Så selvom det måske ikke ligefrem er hverdagskost, så skylder du dig selv at prøve denne opskrift på de bedste nemme donuts.

 

I denne opskrift glaseres donuts med min yndlings glasur, og spises som de er. Er du mere til fyldte donuts kan du sagtens fylde dem med lækker vaniljecreme eller måske en lemon curd? Det smarte ved denne opskrift er også, at du faktisk får to slags donuts ud af den, hvis du ønsker det. Du kan nemlig bruge de "huller" du udstikker i dine donuts til denne opskrift på lækre donuts holes.

 

Dejen til donuts er en gærdej som indeholder smør. Det giver luftige og lette donuts, som samtidig er svampede og uimodståelige. For perfekte donuts skal der også friture til. Selvom bagte donuts muligvis er sundere, så smager de bare ikke lige så godt efter min mening. For de bedste friterede donuts, er det vigtigt at holde styr på temperaturen. Jeg anbefaler at bruge en frituregryde, så du altid er sikker på at fritere ved den rette temperatur - i dette tilfælde 170 grader. 

 

Sådan laver du perfekte donuts

  • Pas på med ikke at overælte dejen
  • Find en udstikker på 10 cm (evt. brug et vandglas med skarpe kanter)
  • På en tylle eller en mindre udstikker på ca. 2 cm til at lave hullet
  • Lad dine donuts hvile 30 min. inden de kommer i friture - så holder de formen bedst
  • Kog dine donuts nænsomt omkring 170 grader. Højere temperatur giver brankede donuts og lavere giver rå dej

 

 


  • Forberedelsestid: 2 timer
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Ingredienser til donuts:
  • 1 pakke tørgær
  • 240 g. vand
  • 100 g. sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 125 g. mælk
  • 2 æg + 2 æggeblommer
  • 625 g. hvedemel
  • Ingredienser til glasur
  • 150 g. flormelis
  • 1 spsk. glukosesirup
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Del opskriften:


Fremgangsmåde

Sådan laver du dejen til dine donuts:

  1. I din røreskål udrøres gæren i lunken vand. Tilføj 1 spsk. af sukkeret og lad det stå i 5 minutter. Dette sætter gang i hæveprocessen og giver dig lækre luftige donuts.
  2. I en lille gryde opvarmes smør og mælk til det er lillefingervarmt. Tilsæt herefter til røreskålen med gær og vand.
  3. Tilsæt det resterende sukker, salt, æg og æggeblommer og pisk det hele sammen i røreskålen. 
  4. Tilføj langsomt melet lidt af gangen og rør dejen sammen ved lav hastighed i ca 5 minutter. Dejen skal være blød og smidig, og må endelig ikke overæltes. Lad dejen hæve tildækket et varmt sted i 1 time.
  5. Drys lidt mel ud på bordet og hæld dejen ud af røreskålen. Rul dejen ud til ca 1,5 cm tykkelse. 
  6. Udstik dine donuts med en udstikker (eller vandglas) på ca. 10 cm. i diameter. Herefter bruger jeg "bagsiden" af en tylle til at udstikke hullet i midten. Har du en udstikker på ca. 2 cm i diameter kan denne også bruges. Læg dine udstukne donuts over på bagepapir med god afstand imellem og lad dem hvile i 20-30 minutter.
  7. Imens varmes din fritureolie op til ca. 170 grader. Jeg klipper altid bagepapiret rundt om mine donuts og nedsænker dem i fritureolien med bagepapiret under. Dette er en nem måde at sikre sig at dine donuts holder faconen, og risikoen for at brænde sig på olien er minimal. Læg bagepapir med donut ovenpå op på en hulske, og sænk denne ned i olien. Bagepapiret slipper ganske hurtigt og fiskes nænsomt op at olien. 
  8. Kog hver donut i ca 2. minutter på hver side indtil de er fine gyldne og flyt dem på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.

 

Sådan laver du glasuren:

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Tilføj evt. ekstra mælk for at tilpasse tykkelsen på glasuren. Den skal være tyk nok til at "hænge fast" på dine donuts.
  2. Ønsker du forskellige farver af glasur kan du tilføje pastafarve til grundglasuren.
  3. Pynt af med din yndlingskrymmel og lad tørre. 

Donuts kan altså bare noget helt særligt. Til denne portion kunne jeg ikke lade være at lave en gang lyserød glasur til vaskeægte "Homer Simpson donuts". Disse nemme og lækre donuts kan holde sig friske i tætsluttende beholder i ca 2-3 dage efter tilberedning. Men mon dog de holder så længe uden at blive spist? 

 

Happy bakings!
N

2 kommentarer


Peter

17 oktober 2021

12436567


Celina hal

06 oktober 2021

Hejehehejjehehejehehhehehehehehhejeh


Smid en kommentar