Sunde vafler

Med fuldkorn, hørfrø og masser af god smag

Opskrift på sunde vafler med fuldkorn

Vafler er en af mine absolutte favoritter. Både til morgenbordet, som mellemmåltid eller i en sød version til dessert. 

Denne opskrift på vafler er en del sundere en almindelige vafler. Dejen er lavet med fuldkornsmel, fintmalede hørfrø og en mindre mængde sukker og fedtstof end almindelige vafler. 

 

Serveringsforslag

Serverer du disse vafler med en klat smør eller sirup er de stadig perfekte som en lille treat. Ligeledes gør de sig også rigtig godt som en lidt sundere dessert serveret med chokoladesauce og en kugle vaniljeis.

Du kan også toppe med marmelade, friske bær eller hvad end du har lyst til.

Grundopskriften er dog stadig på saftige, sprøde, smagfulde og sundere vafler med fuldkorn, som også sagtens kan spises "uden noget på". 

 

Er disse vafler fryseegnede?

Du kan sagtens lave en dobbelt portion og fryse disse vafler ned til senere. Jeg anbefaler at afkøle dem helt inden de fryses. Pas på med at "pakke dem i lag" til frost da de godt kan trykkes flade og fryse sammen. Jeg pakker derfor altid mine vafler med et stykke bagepapir eller lignende imellem.

Disse sunde vafler holder sig nemt 2-3 måneder på frost. Jeg kan bedst lige at varme dem i 5-8 minutter i en forvarmet ovn v. 200 grader over/undervarme. Så får vafler sin sprødhed tilbage og smager ligesom var de friskbagte. 

Opskrift på sunde vafler med fuldkorn
  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 10 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Til sunde vafler

    120 g. hvedemel120 g. fuldkornshvedemel (eller andet grov mel)25 g. hørfrø (fint blendede)2 tsk. bagepulver1/2 tsk. natron2 tsk. kanel1 tsk. salt480 g. mælk2 æg 1 tsk. vaniljeessens2 spsk. smeltet smør

Del opskriften:

#morgenmad#bagværk

Fremgangsmåde

  1. Start med at afveje alle de tørre ingredienser og kom mel, fuldkornsmel, bagepulver, natron, kanel og salt i en skål.
  2. Hvis du allerede har hørfrømel (blendede hørfrø) tilføjes disse. Ellers blendes de først eller mortes til hørfrømel. Du kan også bare komme hørfrøene i hele hvis dette ønskes. 
  3. Herefter blandes æg, mælk, vaniljeessens og smeltet afkølet smør i en andenrøreskål. Pisk med piskeris til det hele er samlet. 
  4. Vend de våde ingredienser op i de tørre og pisse til massen er helt uden klumper.
  5. Tænd dit vaffeljern ved mellemhøj varme (jeg bruger indstilling 4 ud af 5 på mit vaffeljern). Bag herefter vaflerne i ca 3-4 minutter indtil gyldne.
  6. Afkøl dine vafler på en bagerist og anret med din ønskede topping. 
Opskrift på sunde vafler med fuldkorn

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig