Med fuldkorn, hørfrø og masser af god smag
Vafler er en af mine absolutte favoritter. Både til morgenbordet, som mellemmåltid eller i en sød version til dessert.
Denne opskrift på vafler er en del sundere en almindelige vafler. Dejen er lavet med fuldkornsmel, fintmalede hørfrø og en mindre mængde sukker og fedtstof end almindelige vafler.
Serverer du disse vafler med en klat smør eller sirup er de stadig perfekte som en lille treat. Ligeledes gør de sig også rigtig godt som en lidt sundere dessert serveret med chokoladesauce og en kugle vaniljeis.
Du kan også toppe med marmelade, friske bær eller hvad end du har lyst til.
Grundopskriften er dog stadig på saftige, sprøde, smagfulde og sundere vafler med fuldkorn, som også sagtens kan spises "uden noget på".
Du kan sagtens lave en dobbelt portion og fryse disse vafler ned til senere. Jeg anbefaler at afkøle dem helt inden de fryses. Pas på med at "pakke dem i lag" til frost da de godt kan trykkes flade og fryse sammen. Jeg pakker derfor altid mine vafler med et stykke bagepapir eller lignende imellem.
Disse sunde vafler holder sig nemt 2-3 måneder på frost. Jeg kan bedst lige at varme dem i 5-8 minutter i en forvarmet ovn v. 200 grader over/undervarme. Så får vafler sin sprødhed tilbage og smager ligesom var de friskbagte.
Del opskriften: