Perfekte kanelsnegle

Amerikanske kanelsnegle med creme cheese frosting 

Jeg tror ikke man behøver spørge mange amerikanere om deres søde favoritter til morgenbordet, før det står klart, at sticky cinnamon buns er en af dem.

Cinnamon buns er egentlig blot en slags kanelsnegle, lavet på en blød og smørbaseret brioche dej. Kanelsneglene er fyldt med en klassisk blanding af smør, kanel og brun farin, og toppes med en skøn creme cheese frosting mens de stadig er lune.

Jeg foretrækker at lave Cinnamon buns i en lille bradepande, så siderne bager sammen og forbliver dejligt bløde. Du kan selv vælge om du ønsker at bage disse fantastiske kanelsnegle i en firkantet form eller en stor springform. 

Sådan laver du kanelsneglene

Denne opskrift på lækre kanelsnegle er heldigvis nem at lave. Hvis du har en røremaskine køres alle ingredienserne nemlig blot sammen på denne. 

Når dejen er hævet færdig skal den rulles ud i et rektangel, som er ca. 1 cm. i højden. Derefter bruges en kniv til at smøre dejen med stuetempereret smør, og efterfølgende drysses en blanding af brun farin og kanel ud over. Til sidst rulles sneglene og lægges i bageformen.

Som altid med bagværk er hævetiden altafgørende. Denne dej skal hæve af to omgange i alt. Første gang når alle ingredienserne er kørt i røreskålen, og 2. gang når dine snegle er skåret ud og lagt i bageformen.

Se blot nedenfor hvad hævetiden gør for sneglene. Husk at placere dem med god afstand i bageformen da de netop hæver en del. Placerer du dem for tæt kan du opleve, at midten af dine snegle "popper" op. Det gør heldigvis intet for smagen. 

  • Forberedelsestid: 2 timer 30 minutter
  • Antal: 9 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Til kanelsnegle dej

    8 g. tørgær240 ml. sødmælk55 g. sukker475 g. hvedemel1/2 tsk. salt1 æg75 g. smør (stuetemperatur)
  • Til kanelsnegle fyld

    100 g. brun farin45 g. smør (stuetempereret)2 tsk. kanel
  • Til frosting

    125 g. smøreost natural50 g. smør (stuetempereret)60 g. flormelis1 tsk. vaniljeekstrakt1/2 tsk. citronsaft

Del opskriften:

#morgenmad

Fremgangsmåde

Sådan laves kanelsnegle dejen:

  1. Start med at lune mælken i en lille kasserolle. Når det er ca 37 grader tages mælken af varmen. Tilføj sukker til mælken og rør rundt.
  2. Hæld mel og tørgær i skålen til din røremaskine. Har du ikke en røremaskine, hældes det op i en stor almindelig skål. 
  3. Sæt dejkrog på din røremaskine eller elpisker, og mælk/sukkerblanding mens der piskes ved medium hastighed. Tilføj herefter salt.
  4. Tilføj herefter ægget og det stuetempererede smør. Dejen skal køres ca 5-8 minutter på røremaskinen indtil den er blank og samlet.
  5. Fjern skålen fra røremaskinen og dæk skålen med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve ca 1,5 time ved stuetemperatur.

Lav og fyld kanelsneglene:

  1. Hæld den færdig hævede dej ud på køkkenbordet. Husk at drysse bordet let med hvedemel inden da. 
  2. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 1 cm tykkelse.
  3. Fordel stuetempereret smør på hele dejens overflade. Bland derefter brun farin og kanel i en lille skål, og drys ovenpå smørret. 
  4. Rul dejen sammen fra den lange led, og skær dejen i 9 lige store skiver.
  5. Beklæd bradepanden med bagepapir, og placér skiverne i bradepanden. Læg gerne sneglene med lidt mellemrum imellem, da de vil hæve op under bagning.
  6. Lad sneglene hæve i 40 minutter.
  7. Forvarm ovnen til 180 grader over/undervarme og bag kanelsneglene midt i ovnen ca. 20-25 minutter.

Sådan laves creme cheese frosting:

  1. Hæld stuetempereret smør og smøreost i en mellem størrelse skål. Pisk med elpisker til det er rørt godt sammen ca 1-2 minutter. 
  2. Tilføj flormelis, vaniljeekstrakt og citronsaft til skålen og pisk igen 1 minut.
  3. Fordel frosting på kanelsneglene mens de stadig er en smule lune.

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig