Amerikanske kanelsnegle med creme cheese frosting
Jeg tror ikke man behøver spørge mange amerikanere om deres søde favoritter til morgenbordet, før det står klart, at sticky cinnamon buns er en af dem.
Cinnamon buns er egentlig blot en slags kanelsnegle, lavet på en blød og smørbaseret brioche dej. Kanelsneglene er fyldt med en klassisk blanding af smør, kanel og brun farin, og toppes med en skøn creme cheese frosting mens de stadig er lune.
Jeg foretrækker at lave Cinnamon buns i en lille bradepande, så siderne bager sammen og forbliver dejligt bløde. Du kan selv vælge om du ønsker at bage disse fantastiske kanelsnegle i en firkantet form eller en stor springform.
Denne opskrift på lækre kanelsnegle er heldigvis nem at lave. Hvis du har en røremaskine køres alle ingredienserne nemlig blot sammen på denne.
Når dejen er hævet færdig skal den rulles ud i et rektangel, som er ca. 1 cm. i højden. Derefter bruges en kniv til at smøre dejen med stuetempereret smør, og efterfølgende drysses en blanding af brun farin og kanel ud over. Til sidst rulles sneglene og lægges i bageformen.
Som altid med bagværk er hævetiden altafgørende. Denne dej skal hæve af to omgange i alt. Første gang når alle ingredienserne er kørt i røreskålen, og 2. gang når dine snegle er skåret ud og lagt i bageformen.
Se blot nedenfor hvad hævetiden gør for sneglene. Husk at placere dem med god afstand i bageformen da de netop hæver en del. Placerer du dem for tæt kan du opleve, at midten af dine snegle "popper" op. Det gør heldigvis intet for smagen.
Del opskriften:
Sådan laves kanelsnegle dejen:
Lav og fyld kanelsneglene:
Sådan laves creme cheese frosting: