Sprøde i kanten og chewy i midten - perfekte cookies!
Calling all cookiemonsters - we have a winner! Jeg har længe søgt efter den perfekte opskrift på cookies, og har tidligere lavet nogle jeg mente var DE bedste der kunne laves.
Det var først for nyligt, at jeg faldt over en opskrift, hvor det almindelige smør blev skiftet ud med brunet smør. Endelig fik jeg testet denne modifikation, og resultatet var intet mindre end fabelagtigt - verdens bedste cookies, hvis jeg selv skal sige det!
Har du ikke tålmodighed til at lave brunet smør, så bliver disse cookies også fantastiske ved bare at bruge almindeligt smør. I så fald kan du springe trin 1-3 i opskriften over, og blot bruge almindelig smør ved stuetemperatur til dine cookies.
Disse cookies har det hele - masser af chokolade, en chewy midte og en sprød kant. Jeg tør næsten vædde på, at hvis du først prøver disse, så behøver du ikke andre cookie opskrifter i dit liv. Men prøv selv og lad dig overbevise.
Vær opmærksom på at jeg lader dejen hvile i køleskab mindst 3 timer. Jeg synes faktisk disse cookies bliver bedst ved mindst 24 timer på køl - og har du tilfældigvis 48 timer, så gør dette heller ikke nogen skade.
Den længere køletid fremhæver nemlig smagen i dine cookies, og giver ligeledes en bedre afbagning. Men hey - har du kun en time, så giv den stadig gas, for denne opskrift fortjener det.
Del opskriften:
Hvor er jeg spændt på at høre om I alle er lige så begejstrede for disse cookies som jeg er. Og husk at cookies kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel at smide en håndfuld M&M's i denne grunddej, den klassiske kombination af hvid chokolade og lakrids, eller en spsk. kakaopulver og macadamianødder - mmmm.
Velbekomme
N
Helene
28. august 2022 - 08:56Jeg lavede cookies på 55 gram og bagte ved 180 grader alm over/undervarme, men tog dem ud allerede efter 8 min, fordi kanterne var ved at blive meget mørke og 'lacy' - det kan have været min ovns skyld, men ellers vil jeg bare lige råde til at holde løbende øje 😊 Den følgende plade tog jeg på 160 grader i 14 min og der blev de flotte, runde og med god 'chew'.
Anna Petersen
07. juni 2023 - 12:54Hej Jeg er helt vild med denne opskrift og har bagt den flere gange her for tiden. Ville dog høre om man kunne bruge plantebaseret smør og stadig få samme resultat? Vil gerne bage dem til min udvidede familie men det er ikke alle der kan tåle almindelige mælkeprodukter
Nana (author)
10. februar 2024 - 13:56Hej Anna, Dejligt at høre du er blevet glad for opskriften. De fleste plantebaserede smørtyper er en del anderledes at arbejde med. Jeg har faktisk aldrig prøvet brunet plantesmør, men en hurtig Google søgning giver ikke rigtige nogle resultater. Vil derfor ikke tro man kan dette. Prøv evt. opskriften uden at brune plantesmørret - og så hører jeg meget gerne fra dig om det fungerer :-) God fornøjelse, Nana
Anne
30. april 2024 - 11:34Virkelig gode og tiden være at lave :-)
Lilly
02. marts 2025 - 18:02Super gode, sprøde i kanten og dejlige inden i😋
Hannah
09. marts 2025 - 11:54Perfekte cookies, bagte dem til en familie fødselsdag og de røg alle sammen. Vil bruge den opskrift til evig tid, nøj de gode