Opskrift på red velvet cupcakes

Svampet og med masser af lækker creme cheese frosting

Opskrift red velvet kage

Red Velvet Kage er en amerikansk klassiker. Det er den perfekte kombination af smagen af vanilje kage med et strejf af kakao. Jeg måtte teste denne opskrift 3 gange for at finde frem til den helt rigtige Red Velvet konsistens - svampet og luftig, samt fugtig uden at være klæg.

Heldigvis behøver du ikke at teste flere opskrifter, for denne her er en sikker vinder.

For at lave perfekte Red Velvet Cupcakes skal der bruges en helt speciel teknik. Du skal nemlig blande klar eddike og bagepulver i en lille kop for sig. Når dette gøres, bruser de to ingredienser op og tilføjes herefter til dejen som holder noget af denne luftighed og giver den dejligste konsistens på dine cupcakes.

Og så skal du selvfølgelig tilføje den rette mængde røde farve for at få det flotte fløjlsrøde look. Jeg bruger en rød pastafarve fra ProGel som du blandt andet kan købe her. Jeg bruger 2 dråber af pink farve og 5 dråber rød farve.

Alternativt kan du anvende rød frugtfarve, men vær opmærksom på at der skal tilføjes en del for at opnå en rød farve hvilke kan gå ud over konsistens og smag på dine cupcakes. Jeg anbefaler derfor at du anskaffer dig rigtig pastafarve i stedet.

 

Sådan laver du perfekte Red Velvet Cupcakes

  • Husk at lade alle dine ingredienser få stuetemperatur inden du begynder
  • Pisk smørret helt luftigt inden du tilsætter æg
  • Si alle de tørre ingredienser så du undgår klumper
  • Når du kombinerer bagepulver og klar eddike skal dette hurtigst muligt tilføjes dejen så luften bibeholdes
  • Brug en god pastafarve for at opnå den rette kulør på dine cupcakes
Opskrift red velvet kage

Til enhver cupcake hører sig en lækker frosting. Til Red Velvet Cupcakes bruges der traditionelt en creme cheese frosting, så derfor får du her min yndlingsopskrift på den lækreste og cremede frosting. 

For at den ikke bliver for tung tilføjer jeg altid lidt citronsaft. Du kan dog undlade dette hvis du bedre kan lide en helt sød creme cheese frosting. Ligesom med kagedejen er det vigtigt både at lade smør og creme cheese få stuetemperatur inden du går igang.

Husk også at have tålmodighed med at piske din frosting da det gør den ekstra luftig og lækker. 

  • Forberedelsestid: 30 minutter
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedningstid: 15-18 minutter

Ingredienser

  • Til red velvet cupcakes:

    250 g. hvedemel1 spsk. kakaopulver150 g. sukker1/2 tsk. salt1 æg80 g. smør1 tsk. vaniljeekstrakt120 ml. kærnemælk1 spsk. klar eddike1 tsk. bagepulverRød/pink pastafarve
  • Til creme cheese frosting:

    200 g. philadelphia naturel110 g. smør1 tsk. vaniljeekstrakt1 tsk. citronsaft350 g. flormelis

Del opskriften:

(4.0 af 15 anmeldelser)

#kage#sweets#bagværk#muffins#cupcakes

Fremgangsmåde

Sådan laver du Red Velvet Cupcakes:

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 g. over/undervarme og beklæd en muffinform med papirforme.
  2. I en skål sigtes mel, kakaopulver og salt.
  3. Tag en mindre skål og bland kærnemælk med din pastafarve. Den farve som du ser i skålen bliver ca. den farve dine cupcakes ender med at få. Dine færdige cupcakes bliver en smule mørkere grundet kakaopulveret, så tilsæt nok farve til kærnemælken indtil du er tilfreds. Jeg bruger 2 dråber pink ProGel farve og 4-5 dråber rød ProGel. 
  4. I en anden skål piskes det stuetempererede smør i ca 3-4 minutter indtil det bliver helt lyst og luftigt. Herefter tilsætte sukker og der piskes yderligere i 2 minutter ved høj hastighed.
  5. Tilføj æg og vaniljeekstrakt til smør/sukkerblandingen og pisk ganske let indtil massen bliver ensartet. 
  6. Tilføj skiftevis lidt af melblanding og kærnemælksblandingen indtil begge dele er blandet godt ind i cupcake dejen.
  7. I en lille kop blandes klar eddike med bagepulver. Dette vil hurtigt bruse op, og der er vigtigt at du hurtigt får pisket det ind i dejen inden den kemiske reaktion er færdig. 
  8. Fyld dejen i dine muffinsforme og bag i 15-18 minutter midt i den forvarmede ovn. Lad dine cupcakes køle helt af inden du går i gang med din frosting. 

 

Sådan laver du Creme Cheese Frosting:

  1. Pisk smørret lyst og luftigt i en skål (ca 2-3 minutter).
  2. Tilsæt philadelphia, vaniljeekstrakt og citronsaft og pisk yderliger 1 minut.
  3. Afslut med at tilsætte flormelis og pisk ved lav hastighed. Kom din creme cheese frosting på sprøjtepose og dekorér dine afkølede cupcakes. 
Opskrift red velvet kage

Så er der ægte amerikanske Red Velvet Cupcakes hjemme i dit køkken - hurra! For mig er dette indbegrebet af amerikansk bagværk og selvom smagen er klassisk af vanilje og kakao, er de stadig drøngode!

Happy bakings!
N

Kommentarer

Chris

15. september 2022 - 20:01

Virkelig dårlig opskrift ! Hold jer fra den , pisse dyr og kagen smager af ingenting

Nana (author)

16. september 2022 - 06:42

Hej Chris, Jeg er ked af at høre du ikke bryder dig om opskriften. Jeg synes de smager af lige netop det Red Velvet kan - en let vaniljecupcake med creme cheese frosting. Håber du genfinder bagelysten med en anden opskrift. Dbh Nana

Helene

24. september 2022 - 20:33

Virkelig god og inspirerende opskrift. Tilpas enkel og detaljeret på samme tid. Og resultatet var som lovet, smagen af amerikansk red velvet kage.

Helene

24. september 2022 - 20:38

Ud over måske lige kærnemælk og rød pastafarve, så består opskriften af helt almindelige basisvarer som jeg skulle købe alligevel, hvis ikke jeg allerede havde dem.

Nana (author)

25. september 2022 - 10:27

Hej Helene Tusind tak for din kommentar, godt opskriften kunne bruges :-) du må gemme resten af kærnemælken til en god stak pandekager eller nogle “buttermilk biscuits”. Mvh Nana

Victor

26. marts 2024 - 18:36

Ved ik hva jeg gjorder galt men Kagen var alt andet end luftig. Det føles som om at bide ned I en mursten og så bagefter ha smagen af et kedeligt stykke toast brød. Vi havde alle ingredienser. Tror bare handling og udførelsen var gået lige modsat den vej vi vil have. Kommer nok til at prøve at lave den her igen for at finde ud af hvad vi gjorde galt. Hvis i har en ide om hvad vi gjorder galt må I meget gerne komme med et forslag. Mvh en fyr der desperat prøver at lære at bage

Nana (author)

29. marts 2024 - 13:21

Åh nej det lyder da uheldigt. Opskriften er gennemtestet og skulle gerne resultere i skønne cupcakes. Brugte du mon rød frugtfarve eller pastafarve? Frugtfarve gør nemlig tit noget meget dårligt for konsistenser. Derudover er det vigtigt at piske så lidt som muligt i dejen, så den kun lige netop samles. Håber du tør prøve opskriften igen, og krydser fingre for de lykkes :-) God bagelyst

Victor

30. marts 2024 - 20:35

Tusind tak jeg skal nok prøve at se om det dur. Kom nemlig til at bruge rød pasta farve. Fordi det var det eneste jeg rigtig havde. Ellers ka jeg altid bare give min kæreste skylden

Camilla

01. april 2024 - 17:58

Virkelig dårlig opskrift. Selve muffinsene var spiselige, men alt for brune, til trods for enormt meget pastafarve!! Derudover var frostingen tyndere end pis. Skulle have lavet dem til mit arbejde, så jeg lavede selvfølgelig triple portion. Lige til at smide ud! Spild af tid og penge!

Nana (author)

04. april 2024 - 13:57

Hej Camilla. Jeg er ked af at høre du havde en dårlig oplevelse. Nogle pastafarver farver bedre end andre, men da dejen i sig selv er lys burde ganske få dråber af en god rød pastefarve have givet den ønskede farve. Ift. frostingen skal jeg ikke kunne sige hvad der er gået galt, men bruger denne til flere af mine opskrifter, og har ikke haft bøvl med konsistensen før - øv. Håber du fortsat får mod på at bage til dine kolleger. Mvh Nana

hadeel

08. november 2024 - 12:16

Virkelig god. På min café alle elsker det tak 🙏👍❤️

Sara

31. maj 2025 - 06:16

Virkelig dårlig opskrift! Brug en anden opskrift!

Nana (author)

31. maj 2025 - 08:03

Hej Sara. Jeg er ked af at høre, at du har haft en dårlig oplevelse. Hvad mon du oplevede og hvad gjorde det dårligt? Det er en teknisk svær opskrift, men jeg gør altid mit bedste for at lave dem så nemme og lette at følge som muligt :-) mvh Nana

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig