Svampet og med masser af lækker creme cheese frosting
Red Velvet Kage er en amerikansk klassiker. Det er den perfekte kombination af smagen af vanilje kage med et strejf af kakao. Jeg måtte teste denne opskrift 3 gange for at finde frem til den helt rigtige Red Velvet konsistens - svampet og luftig, samt fugtig uden at være klæg.
Heldigvis behøver du ikke at teste flere opskrifter, for denne her er en sikker vinder.
For at lave perfekte Red Velvet Cupcakes skal der bruges en helt speciel teknik. Du skal nemlig blande klar eddike og bagepulver i en lille kop for sig. Når dette gøres, bruser de to ingredienser op og tilføjes herefter til dejen som holder noget af denne luftighed og giver den dejligste konsistens på dine cupcakes.
Og så skal du selvfølgelig tilføje den rette mængde røde farve for at få det flotte fløjlsrøde look. Jeg bruger en rød pastafarve fra ProGel som du blandt andet kan købe her. Jeg bruger 2 dråber af pink farve og 5 dråber rød farve.
Alternativt kan du anvende rød frugtfarve, men vær opmærksom på at der skal tilføjes en del for at opnå en rød farve hvilke kan gå ud over konsistens og smag på dine cupcakes. Jeg anbefaler derfor at du anskaffer dig rigtig pastafarve i stedet.
Til enhver cupcake hører sig en lækker frosting. Til Red Velvet Cupcakes bruges der traditionelt en creme cheese frosting, så derfor får du her min yndlingsopskrift på den lækreste og cremede frosting.
For at den ikke bliver for tung tilføjer jeg altid lidt citronsaft. Du kan dog undlade dette hvis du bedre kan lide en helt sød creme cheese frosting. Ligesom med kagedejen er det vigtigt både at lade smør og creme cheese få stuetemperatur inden du går igang.
Husk også at have tålmodighed med at piske din frosting da det gør den ekstra luftig og lækker.
Del opskriften:
Sådan laver du Red Velvet Cupcakes:
Sådan laver du Creme Cheese Frosting:
Så er der ægte amerikanske Red Velvet Cupcakes hjemme i dit køkken - hurra! For mig er dette indbegrebet af amerikansk bagværk og selvom smagen er klassisk af vanilje og kakao, er de stadig drøngode!
Happy bakings!
N