Svampet og med masser af lækker creme cheese frosting

Red Velvet Kage er en amerikansk klassiker. Det er den perfekte kombination af smagen af vanilje kage med et strejf af kakao. Jeg måtte teste denne opskrift 3 gange for at finde frem til den helt rigtige Red Velvet konsistens - svampet og luftig, samt fugtig uden at være klæg.
Heldigvis behøver du ikke at teste flere opskrifter, for denne her er en sikker vinder.
For at lave perfekte Red Velvet Cupcakes skal der bruges en helt speciel teknik. Du skal nemlig blande klar eddike og bagepulver i en lille kop for sig. Når dette gøres, bruser de to ingredienser op og tilføjes herefter til dejen som holder noget af denne luftighed og giver den dejligste konsistens på dine cupcakes.
Og så skal du selvfølgelig tilføje den rette mængde røde farve for at få det flotte fløjlsrøde look. Jeg bruger en rød pastafarve fra ProGel som du blandt andet kan købe her. Jeg bruger 2 dråber af pink farve og 5 dråber rød farve.
Alternativt kan du anvende rød frugtfarve, men vær opmærksom på at der skal tilføjes en del for at opnå en rød farve hvilke kan gå ud over konsistens og smag på dine cupcakes. Jeg anbefaler derfor at du anskaffer dig rigtig pastafarve i stedet.
Til enhver cupcake hører sig en lækker frosting. Til Red Velvet Cupcakes bruges der traditionelt en creme cheese frosting, så derfor får du her min yndlingsopskrift på den lækreste og cremede frosting.
For at den ikke bliver for tung tilføjer jeg altid lidt citronsaft. Du kan dog undlade dette hvis du bedre kan lide en helt sød creme cheese frosting. Ligesom med kagedejen er det vigtigt både at lade smør og creme cheese få stuetemperatur inden du går igang.
Husk også at have tålmodighed med at piske din frosting da det gør den ekstra luftig og lækker.
Del opskriften:
Sådan laver du Red Velvet Cupcakes:
Sådan laver du Creme Cheese Frosting:
Så er der ægte amerikanske Red Velvet Cupcakes hjemme i dit køkken - hurra! For mig er dette indbegrebet af amerikansk bagværk og selvom smagen er klassisk af vanilje og kakao, er de stadig drøngode!
Happy bakings!
N


Chris
15. september 2022 - 20:01Virkelig dårlig opskrift ! Hold jer fra den , pisse dyr og kagen smager af ingenting
Nana (author)
16. september 2022 - 06:42Hej Chris, Jeg er ked af at høre du ikke bryder dig om opskriften. Jeg synes de smager af lige netop det Red Velvet kan - en let vaniljecupcake med creme cheese frosting. Håber du genfinder bagelysten med en anden opskrift. Dbh Nana
Helene
24. september 2022 - 20:33Virkelig god og inspirerende opskrift. Tilpas enkel og detaljeret på samme tid. Og resultatet var som lovet, smagen af amerikansk red velvet kage.
Helene
24. september 2022 - 20:38Ud over måske lige kærnemælk og rød pastafarve, så består opskriften af helt almindelige basisvarer som jeg skulle købe alligevel, hvis ikke jeg allerede havde dem.
Nana (author)
25. september 2022 - 10:27Hej Helene Tusind tak for din kommentar, godt opskriften kunne bruges :-) du må gemme resten af kærnemælken til en god stak pandekager eller nogle “buttermilk biscuits”. Mvh Nana
Victor
26. marts 2024 - 18:36Ved ik hva jeg gjorder galt men Kagen var alt andet end luftig. Det føles som om at bide ned I en mursten og så bagefter ha smagen af et kedeligt stykke toast brød. Vi havde alle ingredienser. Tror bare handling og udførelsen var gået lige modsat den vej vi vil have. Kommer nok til at prøve at lave den her igen for at finde ud af hvad vi gjorde galt. Hvis i har en ide om hvad vi gjorder galt må I meget gerne komme med et forslag. Mvh en fyr der desperat prøver at lære at bage
Nana (author)
29. marts 2024 - 13:21Åh nej det lyder da uheldigt. Opskriften er gennemtestet og skulle gerne resultere i skønne cupcakes. Brugte du mon rød frugtfarve eller pastafarve? Frugtfarve gør nemlig tit noget meget dårligt for konsistenser. Derudover er det vigtigt at piske så lidt som muligt i dejen, så den kun lige netop samles. Håber du tør prøve opskriften igen, og krydser fingre for de lykkes :-) God bagelyst
Victor
30. marts 2024 - 20:35Tusind tak jeg skal nok prøve at se om det dur. Kom nemlig til at bruge rød pasta farve. Fordi det var det eneste jeg rigtig havde. Ellers ka jeg altid bare give min kæreste skylden
Camilla
01. april 2024 - 17:58Virkelig dårlig opskrift. Selve muffinsene var spiselige, men alt for brune, til trods for enormt meget pastafarve!! Derudover var frostingen tyndere end pis. Skulle have lavet dem til mit arbejde, så jeg lavede selvfølgelig triple portion. Lige til at smide ud! Spild af tid og penge!
Nana (author)
04. april 2024 - 13:57Hej Camilla. Jeg er ked af at høre du havde en dårlig oplevelse. Nogle pastafarver farver bedre end andre, men da dejen i sig selv er lys burde ganske få dråber af en god rød pastefarve have givet den ønskede farve. Ift. frostingen skal jeg ikke kunne sige hvad der er gået galt, men bruger denne til flere af mine opskrifter, og har ikke haft bøvl med konsistensen før - øv. Håber du fortsat får mod på at bage til dine kolleger. Mvh Nana
hadeel
08. november 2024 - 12:16Virkelig god. På min café alle elsker det tak 🙏👍❤️
Sara
31. maj 2025 - 06:16Virkelig dårlig opskrift! Brug en anden opskrift!
Nana (author)
31. maj 2025 - 08:03Hej Sara. Jeg er ked af at høre, at du har haft en dårlig oplevelse. Hvad mon du oplevede og hvad gjorde det dårligt? Det er en teknisk svær opskrift, men jeg gør altid mit bedste for at lave dem så nemme og lette at følge som muligt :-) mvh Nana