En bejler til at blive din nye yndlingskage!
New York crumb cake er en stærkt undervurderet spiller når det kommer til "bradepandekager". Måske skyldes det, det lidt kedelige udseende på klassikeren fra New York.
Men lad dig ikke snyde af det ydre - for denne kage er fuldstændig fantastisk.
Kagen rødder menes at stamme fra vores kære nabo Tyskland, hvor den traditionelle streusel-topping menes at være forfader til nutidens crumb cakes.
Og ligesom vi danskere elsker en lækker snasket drømmekage, så elsker amerikanerne crumb cakes - gerne med en 50/50 fordeling af kagebund og topping.
Crumb caken kommer i et utal af varianter. Denne opskrift er på den klassiske New York Crumb cake, som kendetegnes ved et tykt lag topping som er tilsmagt let med kanel. Og selvom ydret ikke ligefrem er pralende, håber jeg virkelig du giver den et forsøg - for den er absurd lækker.
For kombinationen af super saftige kage og knasende sprød kaneltopping, det kan altså bare noget.
Del opskriften:
Sådan laver du streusel topping:
Sådan laver du kagedejen:
Giddyup! Du har lige bagt en super skøn New York Crumb Cake - jeg håber du kan lide den lige så meget som mig. Kagen kan holde sig frisk i en tætsluttende beholder i 2-3 dage efter den er blevet bagt.
Kæmpe kage high-fives
/N
Irene Balling
23. april 2023 - 14:23Trods det kedelige udsende gik jeg top karakter ved servering. Syntes selv den var super let og hurtig at lave. Go kage tak
Pernille
21. oktober 2023 - 05:58Hvor meget kanel skal der i topping?
Nana (author)
23. oktober 2023 - 11:401 tsk :-) Man kan også tilsætte mere hvis man elsker kanel ligesom jeg, men orginalen kalder kun på et lille touch af kanel.
Marianne
12. maj 2024 - 10:32Fantastisk kage! Tilsæt evt. 75 g hakket mælkechokolade - det bliver den ikke dårligere af ;-)
Gitte
31. maj 2024 - 16:15Mon ikke der skal stå 6 dl kærnemælk? (Og ikke 0,6 dl)
Gitte
31. maj 2024 - 17:07Det var 0,6 dl 😅 kærnemælk
Selina
24. juni 2025 - 10:58Kan man bruge yoghurt i stedet for kærnemælk? :)
Nana (author)
25. juni 2025 - 06:16Jeg har desværre ikke prøvet med yoghurt. Da der kun er tale om 0,6 dl synes jeg du skal give det et forsøg - jeg vil dog anbefale en yoghurt natural. Er spændt på at høre hvordan resultatet bliver :-) god bagelyst
Selina
25. juni 2025 - 19:00Lige en opdatering - kagen blev super goo! Havde ikke neutral yoghurt. Peach yoghurt i køle skabet. Og den blev sindssyg go, man kan godt smage peachen lidt. Så er man ikke interesseret i det. Skal man tage neutral yoghurt. Man giver en god friskhed til kagen da ellers så meget sød Så vi spiste den glad her hjemme 😌