En bejler til at blive din nye yndlingskage!
New York crumb cake er en stærkt undervurderet spiller når det kommer til "bradepandekager". Måske skyldes det, det lidt kedelige udseende på klassikeren fra New York.
Men lad dig ikke snyde af det ydre - for denne kage er fuldstændig fantastisk.
Kagen rødder menes at stamme fra vores kære nabo Tyskland, hvor den traditionelle streusel-topping menes at være forfader til nutidens crumb cakes.
Og ligesom vi danskere elsker en lækker snasket drømmekage, så elsker amerikanerne crumb cakes - gerne med en 50/50 fordeling af kagebund og topping.
Crumb caken kommer i et utal af varianter. Denne opskrift er på den klassiske New York Crumb cake, som kendetegnes ved et tykt lag topping som er tilsmagt let med kanel. Og selvom ydret ikke ligefrem er pralende, håber jeg virkelig du giver den et forsøg - for den er absurd lækker.
For kombinationen af super saftige kage og knasende sprød kaneltopping, det kan altså bare noget.
Del opskriften:
Sådan laver du streusel topping:
Sådan laver du kagedejen:
Giddyup! Du har lige bagt en super skøn New York Crumb Cake - jeg håber du kan lide den lige så meget som mig. Kagen kan holde sig frisk i en tætsluttende beholder i 2-3 dage efter den er blevet bagt.
Kæmpe kage high-fives
/N