Friske fra fritøsen med masser af skøn glasur
Donuts - så bliver det næsten ikke mere amerikansk. Med denne opskrift får du et perfekt resultat, som efter min mening er langt bedre end dem, du kan købe dig til.
Men indrømmet, de er fedtede, de er usunde og de er kogt i rigelige mængder friture. Så selvom det måske ikke ligefrem er hverdagskost, så skylder du dig selv at prøve denne opskrift på de bedste nemme donuts.
I denne opskrift glaseres donuts med min yndlings glasur, og spises som de er. Er du mere til fyldte donuts kan du sagtens fylde dem med lækker vaniljecreme eller måske en lemon curd?
Det smarte ved denne opskrift er også, at du faktisk får to slags donuts ud af den, hvis du ønsker det. Du kan nemlig bruge de "huller" du udstikker i dine donuts til denne opskrift på lækre donuts holes.
Dejen til donuts er en gærdej som indeholder smør. Det giver luftige og lette donuts, som samtidig er svampede og uimodståelige. For perfekte donuts skal der også friture til. Selvom bagte donuts muligvis er sundere, så smager de bare ikke lige så godt efter min mening.
For de bedste friterede donuts, er det vigtigt at holde styr på temperaturen. Jeg anbefaler at bruge en frituregryde, så du altid er sikker på at fritere ved den rette temperatur - i dette tilfælde 170 grader.
Del opskriften:
Sådan laver du dejen til dine donuts:
Sådan laver du glasuren:
Donuts kan altså bare noget helt særligt. Til denne portion kunne jeg ikke lade være at lave en gang lyserød glasur til vaskeægte "Homer Simpson donuts". Disse nemme og lækre donuts kan holde sig friske i tætsluttende beholder i ca 2-3 dage efter tilberedning. Men mon dog de holder så længe uden at blive spist?
Happy bakings!
N