Opskrift på donut kugler

Brug dine dejrejster eller lav fra bunden - samme gode resultat

Opskrift på donut holes

Har du nogen sinde skænket hullet i dine donuts en tanke? Ikke rigtig, vel? 

Donut holes er en af mine yndlingsopskrifter til at bruge leftovers. Her bruges nemlig den dej der udstikkes som "hullet" i dine donuts. Resultat er små lækre donutkugler som jeg elsker at vende i sukker så snart de fiskes op af frituregryden. 

Dejen til donuts er en gærdej som indeholder smør. Det giver luftige og lette donuts, som samtidig er svampede og uimodståelige. For perfekte donuts skal der også friture til. Selvom bagte donuts muligvis er sundere, så smager de bare ikke lige så godt efter min mening.

For de bedste friterede donuts, er det vigtigt at holde styr på temperaturen. Jeg anbefaler at bruge en frituregryde, så du altid er sikker på at fritere ved den rette temperatur - i dette tilfælde 170 grader. 

Nedenunder finder du min grundopskrift på perfekte og nemme donuts. Ønsker du kun at lave donut holes anbefaler jeg at du som minimum halverer mængdeangivelserne nedenfor.

  • Forberedelsestid: 120 minutter
  • Antal: 12-24 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Til donut dejen

    1 pakke tørgær240 g. vand100 g. sukker1/2 tsk. salt125 g. mælk2 æg + 2 æggeblommer625 g. hvedemel

Del opskriften:

#kage#sweets#bagværk#donut

Fremgangsmåde

Sådan laver du dejen til dine donuts:

  1. Følg fremgangsmåden fra denne opskrift på nemme donuts
  2. Læg dine "udstukne donut huller" med god afstand på bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter.
  3. Læg dine donutkugler i frituren og steg i ca. 2 minutter på hver side ved 170 grader.
  4. Når du fisker dine donutkugler op af frituregryden vippes de over i en skål med sukker og vendes heri.

Donutkugler, også kaldet donut holes, er den perfekte måde at udnytte al dejen når du laver donuts. Hvis du ikke er til versionen med sukker kan disse også sagtens pyntes med glasur eller lækker smeltet chokolade.

God fornøjelse!
N

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig