Copycat opskrift på en amerikansk kageklassiker
Der findes et utal af købekager i de amerikanske supermarkeder. Honey buns, twinkies og ikke mindst ding dongs. Med sin kraftige chokoladesmag og fløjsbløde vaniljefyld, er Ding Dongs også gået hen og blevet en vaskeægte familiefavorit, i langt de fleste amerikanske husholdninger.
Her har jeg valgt at lave de klassiske amerikanske Ding Dong kager i en bradepande-version. Kagen består af en lækker og svampet chokoladekage, fjølsblød vaniljecreme og en fyldig chokolade ganache på toppen. 3 af de lækreste ting jeg kan forestille mig - alt sammen i én og samme kage!
Du har garanteret bagt et utal af chokoladekager før. Men med denne opskrift får du noget nær den nemmeste chokoladekage jeg nogensinde har bagt. Fremgangsmåden er nemlig super enkel.
1) Bland alle de tørre ingredienser
2) Bland alle de våde ingredienser
3) Pisk sammen i en skål i ét minut - og så er kagedejen klar.
Jeg måtte altså lige nærstudere opskriften, første gang jeg så hvordan man laver en såkaldt "boiled milk" vaniljecreme. Du kender sikkert en almindelig buttercream frosting eller creme cheese frosting osv. Men til denne opskrift er fremgangsmåden altså en smule anderledes.
Resultatet får til gengæld englene til at synge. Denne vaniljecreme er nemlig ikke lige så tung eller sukkersød som andre slags frostings, men er i stedte fløjsblød og smelter på tungen. Mmmm.
Hemmeligheden er at koge mælk og mel i en tykbundet gryde til blandingen tykner. Herefter piskes smør og sukker til en luftige masse med lidt vanilje, og afslutningsvis vendes den afkølede mælk/mel blanding i.
Og selvom fremgangsmåden lyder uvant, skylder du dig selv at prøve denne metode. For som sagt er dette nok en af de bedste vaniljecremer jeg nogensinde har smagt.
Del opskriften:
Sådan laver du chokoladekagen
Sådan laver du vaniljecremen
Sådan laver du chokoladeganache
Samling af din kage
Så er der ding dong kage! En skøn (og utrolig delevenlig) kage til en god kop kaffe. Og husk så at købe nogle Ding Dongs næste gang du rammer staterne - selvom denne hjemmelavede version selvfølgelig er en del bedre :-)
Happy bakings!
N