Opskrift på churros vafler

Prøv den skønne kombination af vafler og churros 

Churros vafler

Er jeg den eneste som bare forbinder churros med sommerferie, tivoli og gode minder? Churros er skønne, fedtede og sprøde dejrør som frituresteges og ofte dyppet i sukker. Måske har du endda selv prøvet at kaste dig ud i en omgang hjemmelavede churros?

Den oplevelse har jeg stadig til gode. Til gengæld faldt jeg over en fuldstændig fantastisk idé på Pinterest om at tilberede en churros dej i vaffeljern i stedet for i friture.

Ikke at der er noget galt med en ordentlig omgang friture, men her får du altså samme gode smag og oplevelse som klassiske churros, men slipper for alt bøvlet med friturestegning.

Jeg tilbereder disse churros vafler i mit belgiske vaffeljern, hvilket giver en sprød og perfekt tilberedt churros vaffel. Du kan sagtens drysse de nybagte churros vafler med sukker som originalen, eller servere med en skøn omgang chokoladesovs som her.

De bliver bestemt heller ikke dårligere i følgeskab med en god klat softice eller vaniljeis!

Churros vafler
 • Forberedelsestid: 10 minutter
 • Antal: 10 stk.
 • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

 • Til churros dejen:

  240g. vand120 g. smør2 spsk. sukker1/2 tsk. salt1/2 tsk. kanel120 g. hvedemel4 æg

Del opskriften:

#kage#sweets#vafler

Fremgangsmåde

 1. Hæld vand, smør, salt, sukker og kanel i en lille kasserolle. Varm blandingen op ved lav varme indtil sukkeret opløses og smørret er smeltet. 
 2. Skru lidt op for varmen og tilføj mel. Varm blandingen op og pisk med et piskeris i 1-2 minutter indtil hele blandingen er gennemvarmet. 
 3. Tag kasserollen af varmen og lad den køle ned til ca 37 grader. Ligesom med en vandbakkelsesdej, skal æggene nu tilføjes ét af gangen, så det er vigtigt din blanding ikke er for varm. Pisk æggene godt i dejen indtil den er tyk og ensartet. 
 4. Tænd for vaffeljernet og sæt varmeindstillingen til medium/høj. Prøv dig gerne frem her da alle vaffeljern er forskellige. Du kan med fordel spraye vaffeljernet med en smule non-stick olie. 
 5. Placér 1/6 del af dejen i hvert "vaffelrum" og luk vaffeljernet. Churros vaflerne skal tilberede i ca 5-8 minutter indtil de er gyldne. 

Churros i vaffeljern kan virkelig noget, ikke? Og især med en generøs mængde flydende karamel ovenpå. Håber smagen af disse vafler vækker lige så gode minder hos dig som her.

Happy bakings
/Nana

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig