Cheesecake bars med hindbær

Nemme og uimodståelige cheesecakes

Opskrift små cheesecakes

Trænger du også til cheesecake på en ny måde? Så er her en sikker vinder i form af lækre og cremede cheesecake bars med frisk hindbærtopping. De små bars er nemme at lave, men jeg må advare at de hurtigt forsvinder herhjemme.

Hvis du ligesom jeg kan være nervøs for at kaste dig ud i en almindelig cheesecake er disse Cheesecake bars et fantastisk alternativ. 

I denne opskrift har jeg valgt at toppe barerne med en lækker og frisk hindbærpuré. Hvis du har lyst til en anden smag er det nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Prøv eksempelvis en ekstra syndig version med lækker og nem Karamel af kondenseret mælk, eller vælg en anden slags frugt og følg samme fremgangsmåde som i denne opskrift. 

Opskrift små cheesecakes
 • Forberedelsestid: 15 minutter
 • Antal: 10 stk.
 • Tilberedningstid: 60 minutter

Ingredienser

 • Til bunden:

  15 lyse oreos3 spsk. smør
 • Til cheesecake:

  250 g. philadelphia80 g. creme fraiche 18%70 g. sukker1 æg1 tsk. vaniljepulver
 • Til hindbærfyld:

  160 g. hindbær1 spsk. sukker1 spsk. vand1 tsk. citronsaft1/2 tsk. maizena

Del opskriften:

#kage#sweets#cheesecake

Fremgangsmåde

Start med at tænde din ovn på 165 grader over/undervarme.

 

Sådan laver du hindbærpure

 1. Kom hindbær, sukker, vand og citronsaft i en lille gryde ved middel varme. Tilsæt afslutningsvis maizena.
 2. Kog op i ca 5 minutter indtil hindbærrene er udkogte og massen er jævnet. Tilsæt evt. mere maizena hvis massen stadig er meget flydende.
 3. Brug evt. en stavblender til at gøre massen helt ensartet.
 4. Hvis du ønsker en topping på dine cheesecake bars uden kernerne fra hindbærrene passeres massen igennem med en sigte, inden den sættes på køl.

 

Sådan laver du cheesecake bars

 1. Blend hele oreos til til fint støv. I denne opskrift har jeg brugt lyse oreos, men du kan også sagtens bruge de almindelige. 
 2. Smelt smørret og bland i de blendede oreos. Fordel massen i en lille form ca 20x20 cm.
 3. I en skål blandes philadelphia, creme fraiche, sukker, vaniljepulver og æg og piskes til en ensartet masse. Hæld derefter ostemassen over din kiksebund. 
 4. Afslut med at hælde din hindbærpure over og sæt hele molevitten ind i den forvarmede ovn og bag. Dine cheesecake bars skal ca. have 30 minutter, eller indtil de stadig er en lille smule "blævrende i midten". 
 5. Afkøl dine cheesecake bars og skær ud i 10 firkanter. 

Så er der Cheesecake Bars! Håber du har succes med opskriften og finder din helt egen variation som netop du kan lide. Her er mit bud i hvert fald på et lækkert alternativ til almindelig cheesecake, som bare virker hver gang!

Happy bakings
/Nana

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig