Den perfekte Blondie opskrift

Blondie kage med hvid chokolade og hindbær

Blondie kage

Blondies er en brownie lavet med hvid chokolade. Ligesom en traditionel brownie er de chewy og lækre, og her lavet med skøn lys chokolade.

Blondie kager er nemme at lave, og du har sikkert allerede de fleste ingredienser liggende klar i køkkenskabet. Har du ikke lige har hvid chokolade på lager, så kan du også sagtens bruge almindelig mørk- eller mælkechokolade.

I denne opskrift har jeg tilføjet et syrligt touch fra en nem hindbær coulis. Den kan laves på 5 minutter ved at varme hindbær (frosne kan sagtens bruges) med lidt sukker og citronsaft. Herefter sies kernerne fra og hindbær coulis køles ned. 

Skulle du mod alt forventning ikke få spist alle dine blondies samme dag som de er bagt, kan de sagtens holde sig friske 2-3 dage i en tætsluttende beholder. 

Med denne opskrift på blondies får du et garanteret godt resultat hver gang. Du kan også servere disse blondies til dessert med en scoop vaniljeis - mmmhh!

Opskrift på blondies
  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 16 stk.
  • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • Ingredienser til blondies:

    170 g. smør150 g. sukker200 g. lys farin2 æg (stuetemperatur)250 g. hvedemel1 tsk. bagepulver1 tsk. salt2 tsk. vaniljeekstrakt160 g. hvid chokolade
  • Ingredienser til hindbærfyld:

    150 g. hindbær1 spsk. sukker1 spsk. citronsaft

Del opskriften:

#kage#sweets#bagværk

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader over/undervarme.
  2. I en lille kasserolle opvarmes hindbær, sukker og citronsaft ved mellem varme. Når det begynder at koge moses hindbærrene med en gaffel eller blendes med stavblender. Passér hindbær coulis igennem en si for at fjerne kerner og lad den køle ned i køleskabet mens du laver blondie dejen.
  3. Smelt smørret langsomt ved lav varme og bland det i en mellem størrelse skål sammen med lys farin og sukker. Pisk ved lav hastighed med en elpisker. 
  4. Herefter tilsættes begge æg og vaniljeekstrakt og piskes ved mellem hastighed til alle ingredienser er mixet sammen.
  5. Bland hvedemel, salt og bagepulver og si de tørre ingredienser ned i skålen. Fold det forsigtigt i med en dejskraber.
  6. Hvis du bruger hvide chokoladeknapper tilføjes disse nu i skålen og vendes forsigtigt i dejen. Bruger du en plade hvid chokolade hakkes denne først og tilføjes herefter. 
  7. Beklæd en form med bagepapir - jeg bruger en form på 30x25 cm - og hæld dejen heri. Bag dine blondies midt i ovnen i ca 30 minutter.

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig