Banoffee pie

Lækker og nem tærte med banan, karamel og fløde

Opskrift på Banoffee pie

Banoffee pie er en klassisk engelsk/amerikansk dessert. Hovedingredienserne er en sprød kiksebund, blød karamel, bananer og rigeligt med flødeskum. Banoffee tærten er super nem at lave og smager fuldstændig himmelsk.

Du behøver ikke engang at tænde ovnen for at servere den skønneste Banoffee tærte, og med kun 8 ingredienser er opskriften super nem at gå til. Vær dog opmærksom på, at tærten har godt af at sætte sig et par timer på køl inden servering. 

Tips til Banoffee pie

  • Som sagt har denne tærte godt at at sætte sig et par timer på køl. 
  • I denne opskrift bruger jeg færdiglavet Dulce de leche fra dåse. Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen karamel, eller tage genvejen med en nem karamel af kondenseret mælk, hvis ikke du kan finde færdiglavet dulce de leche i dit supermarked. 
  • Jeg bruger altid modne bananer i denne opskrift for at få den rette konsistens og sødme. Du kan evt. pensle bananskiverne let med citronsaft, for at være sikker på de ikke bliver brune. 
  • Banoffee pie kan holde sig 1-3 dage i køleskabet, men nydes bedst på dagen hvor den er lavet. 

 

Sådan samler du din Banoffee pie

Som nævnt er Banoffee pie en af de nemmeste desserter at lave. Gennem fire enkle trin kan du nemt samle din Banoffee pie. Først laves kiksebunden, herefter tilføjes tykke skiver bananer, dulche de leche og så afsluttes desserten med en generøs klat flødeskum og grofthakket mørk chokolade (kan udelades). 

Jeg har samlet min Banoffee pie i en rund springform på 22 cm i diameteren og fjernet den herfra ingen servering. Har du et pænt tærtefad eller glasfad, kan du også sagtens samle tærten heri og servere den direkte fra fadet. 

Opskrift på Banoffee pie
  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Antal: 10-12 stk.
  • Tilberedningstid: 120 minutter

Ingredienser

  • Til Banoffee pie

    250. g digestive kiks140 g. smør (smeltet) 2-3 bananer1 dåse dulce de leche1/2 liter piskefløde1 tsk. vaniljeessens25 g. flormelis50 g. mørk chokolade (valgfrit)

Del opskriften:

#kage#sweets#dessert

Fremgangsmåde

  1. Blend digestive kiks fint i en minihakker, eller kom i en plastikpose og giv dem en god omgang med en kagerulle.
  2. Smelt smør i mikroovn og hæld ned i skålen med kiks. Bland smør og kiks grundigt til en fast masse og fordel i en springform mellem 20-22 cm. i diameteren. Beklæd gerne springformen med bagepapir i bunden så du nemmere kan fjerne den senere. Du kan også lave Banoffee pie i et pænt tærtefad af glas eller lignende og blot servere den direkte heri. Sæt kiksebunden på køl 1 times tid.
  3. Hæld piskefløde, flormelis og vaniljeessens i en mellemstor skål og pisk til flødeskum med en elpisker.
  4. Herefter skæres bananer i tykke skiver og chokoladen hakkes groft. Det er nu tid til at samle din Banoffee pie.
  5. Tag kiksebunden ud fra køl og læg bananskiverne ovenpå. Fordel derefter 1 dåse dulce de leche over bananerne og afslut med at tilføje flødeskum og hakket chokolade.
  6. Sæt tærten tilbage på køl 1 times tid.
Opskrift på Banoffee pie

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig