Banan Cupcakes med Karamel Frosting

Svampede banan cupcakes med skøn karamel frosting 

Banan cupcakes med karamel frosting

Disse banan cupcakes er simpelthen en af mine bedste go-to opskrifter. Har du et par modne og brune bananer i overskud, så gør dig selv den tjeneste og bag en portion af disse skønne cupcakes med nødder og en skøn karamel frosting.

Og hvis du mere en til en "lettere" version uden frosting, så kan du også finde nøjes med dem uden. For som jeg for nylig fandt ud af, er den eneste forskel mellem en cupcake og en muffin som oftest den generøse frosting som hører sig til på en rigtig cupcake.

Ofte er muffins også lavet med plantebaseret fedtstof, hvor cupcakes i stedet oftest baseres på en del med rigeligt smør. Jeg kan godt lide den lettere tekstur og blødhed som margarine giver, så derfor har jeg valgt at bruge det i denne opskrift. 

Som med de fleste andre af mine opskrifter kan du selvfølgelig sætte dig eget personlige præg på disse. Jeg elsker samspillet mellem banan og valnødder, men du kan selvfølgelig erstatte valnødder med din egen yndlings nød.

Du kan også helt udelade nødderne og i stedet tilføje en god håndfuld mørk- eller mælkechokolade. I dette tilfælde vil jeg dog råde dig til at springe karamel frosting over, og bare servere dine muffins lige fra ovnen. 

Jeg synes selv at kombinationen af banan, valnødder og karamel er noget nær uimodståelig. Derfor har jeg valgt at dekorere disse banan cupcakes med karamel frosting.

 

Sådan laver du karamel frosting:

En karamel frosting kan ganske nemt laves ud fra 4 ingredienser - smør, mælk, brun farin og flormelis. 

Frosting laves nemmest med at starte med at opvarme smør, mælk og brun farin under omrøring under svag varme.

Herefter skal der skrues op for temperaturen til middelvarme, og nu er det vigtigt ikke længere at røre i massen. Lad den blot stå og boble stille og roligt i ca. 5 minutter indtil boblerne samles på midten, og karamellen har en dejlig gylden farve.

Herefter skal den blot hældes på en skål og køle af ved stuetemperatur, inden den piskes med flormelis til en lækker karamel frosting.

Psst. karamellen er også super lækker som topping til vaniljeis eller en god æbletærte. Kun fantasien sætter grænser for hvad den lækre basis karamel kan anvendes til. 

Jeg håber du bliver lige så glad for denne opskrift som jeg. Og er du ikke til karamel frosting kan du selvfølgelig udskifte den med lige den topping du har lyst til - jeg garanterer dig at dine banan cupcakes stadig bliver lige så lækre og uimodståelige. 

  • Forberedelsestid: 25 minutter
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Ingredienser til banan cupcakes:

    3 bananer125 g. sukker75 g. margarine2 æg3 spsk. mælk175 g. hvedemel1 tsk. vaniljepulver2 tsk. bagepulver1/2 tsk. natron1/2 tsk. salt140 g. hakkede nødder
  • Ingredienser til karamel frosting:

    200 g. brun farin0,6 dl. mælk110 g. smør215 g. flormelis

Del opskriften:

#kage#sweets#bagværk#cupcakes#muffins#frosting

Fremgangsmåde

Sådan laver du dine banan cupcakes:

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 g. over/undervarme.
  2. I en skål blandes sukker og stuetempereret margarine. Pisk med en håndmikser på mellem hastighed i et par minutter indtil massen begynder at samle sig.
  3. Pisk æggene i ét ad gangen, tilføj mælken og pisk indtil det hele er godt blandet.
  4. Mos bananerne med en gaffel indtil du har en grød. Tilføj bananmosen til de våde ingredienser. 
  5. I en skål blandes alle de tørre ingredienser. Herefter sies disse ned i de våde og piskes ved lav hastighed. Det er vigtigt ikke at piske mere end højest nødvendigt. 
  6. Hak nødderne groft og vend dem i kagedejen med en dejskraber.
  7. Beklæd en bradepande til muffins med muffinsforme og fyld dem 2/3 op med dej. Jeg fik til 12 cupcakes af denne portion dej. 
  8. Bag dine cupcakes i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Tjek gerne til dem løbende for at sikre at de ikke får for meget. Stik evt. et spyd ind i midten af din cupcake for at se om der stadig hænger dej ved. 

 

Sådan laver du en lækker karamel frosting:

  1. Bland brun farin, mælk og smør i en tykbundet gryde. Rør ingredienserne sammen ved lav varme indtil smørret er smeltet.
  2. Skru op til middel varme og lad massen stå i ca. 5 minutter indtil den bliver ravfarvet og bobler inde fra midten. Det er vigtigt at du ikke rører i karamellen under dette step.
  3. Efter ca. 5 minutter røres der kort i karamellen og gryden tages af blusset. Hæld karamellen over i en skål og lad den køle ned til stuetemperatur.
  4. Når din karamel er afkølet finder du en elpisker frem. Tilsæt langsomt flormelis ned i karamellen og pisk ved medium hastighed. Fortsæt indtil at flormelissen er brugt, eller indtil din frosting får den rette konsistens. 
  5. Hæld din karamel frosting på sprøjtepose og dekorer dine afkølede banan cupcakes. 

Jeg håber du bliver lige så glad for denne opskrift på banan cupcakes med karamel frosting som jeg - og måske du endda får lyst til at lave din egen yndlings version? 

Happy bakings!
N

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig