Svampede banan cupcakes med skøn karamel frosting
Disse banan cupcakes er simpelthen en af mine bedste go-to opskrifter. Har du et par modne og brune bananer i overskud, så gør dig selv den tjeneste og bag en portion af disse skønne cupcakes med nødder og en skøn karamel frosting.
Og hvis du mere en til en "lettere" version uden frosting, så kan du også finde nøjes med dem uden. For som jeg for nylig fandt ud af, er den eneste forskel mellem en cupcake og en muffin som oftest den generøse frosting som hører sig til på en rigtig cupcake.
Ofte er muffins også lavet med plantebaseret fedtstof, hvor cupcakes i stedet oftest baseres på en del med rigeligt smør. Jeg kan godt lide den lettere tekstur og blødhed som margarine giver, så derfor har jeg valgt at bruge det i denne opskrift.
Som med de fleste andre af mine opskrifter kan du selvfølgelig sætte dig eget personlige præg på disse. Jeg elsker samspillet mellem banan og valnødder, men du kan selvfølgelig erstatte valnødder med din egen yndlings nød.
Du kan også helt udelade nødderne og i stedet tilføje en god håndfuld mørk- eller mælkechokolade. I dette tilfælde vil jeg dog råde dig til at springe karamel frosting over, og bare servere dine muffins lige fra ovnen.
Jeg synes selv at kombinationen af banan, valnødder og karamel er noget nær uimodståelig. Derfor har jeg valgt at dekorere disse banan cupcakes med karamel frosting.
En karamel frosting kan ganske nemt laves ud fra 4 ingredienser - smør, mælk, brun farin og flormelis.
Frosting laves nemmest med at starte med at opvarme smør, mælk og brun farin under omrøring under svag varme.
Herefter skal der skrues op for temperaturen til middelvarme, og nu er det vigtigt ikke længere at røre i massen. Lad den blot stå og boble stille og roligt i ca. 5 minutter indtil boblerne samles på midten, og karamellen har en dejlig gylden farve.
Herefter skal den blot hældes på en skål og køle af ved stuetemperatur, inden den piskes med flormelis til en lækker karamel frosting.
Psst. karamellen er også super lækker som topping til vaniljeis eller en god æbletærte. Kun fantasien sætter grænser for hvad den lækre basis karamel kan anvendes til.
Jeg håber du bliver lige så glad for denne opskrift som jeg. Og er du ikke til karamel frosting kan du selvfølgelig udskifte den med lige den topping du har lyst til - jeg garanterer dig at dine banan cupcakes stadig bliver lige så lækre og uimodståelige.
Del opskriften:
Sådan laver du dine banan cupcakes:
Sådan laver du en lækker karamel frosting:
Jeg håber du bliver lige så glad for denne opskrift på banan cupcakes med karamel frosting som jeg - og måske du endda får lyst til at lave din egen yndlings version?
Happy bakings!
N