Appelsinkage med chokoladeglasur

Svampet, nem og frisk appelsinkage

Opskrift på appelsinkage med chokoladeglasur

En god sandkage slår aldrig fejl - men en god sandkage med lækker smag af modne appelsiner er endnu bedre. Og så endda med skøn chokoladeglasur ovenpå.

Denne nemme og lækre appelsinkage bages i en brødform og kan spises både med og uden chokoladeglasur. Men det er vist ingen hemmelighed at chokolade og appelsin virkelig går hånd i hånd. 

Denne chokoladeglasur laves med rigtig mørk chokolade. Lidt mere besværligt end flormelis med kakao, men smager også en del bedre. Har du ikke lige mod på denne glasur, kan du nemt også lave den klassiske med flormelis. 

Appelsinkagen består af ganske få ingredienser som du sikkert allerede har derhjemme. Brug gerne økologiske appelsiner til denne opskrift, da der skal rives en god portion appelsinskal i dejen. 

Opskrift på appelsinkage med chokoladeglasur
  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Antal: 10 stk.
  • Tilberedningstid: 50 minutter

Ingredienser

  • Ingredienser til appelsinkage

    200 g. sukker115 g. smør2 æg2 appelsiner0,5 dl. mælk275 g. hvedemel1 spsk. vaniljesukker2 tsk. bagepulver1/2 tsk. salt
  • Ingredienser til chokoladeglasur

    60 g. mørk chokolade2 spsk. smør150 g. flormelis2 spsk. vand

Del opskriften:

#kage#sweets#muffins#cupcakes

Fremgangsmåde

Sådan laver du appelsinkagen:

  1. Varm ovnen op til 175 grader over/undervarme og beklæd en brødform med bagepapir.
  2. I en skål blandes smør og sukker. Pisk indtil det er lyst og luftigt ved høj hastighed, ca. 3 minutter.
  3. Tilføj æggene ét af gangen og pisk grundigt. 
  4. Riv skallen fra en appelsin og pres derefter saften fra denne samt 1/2 appelsin mere. Tilføj både appelsinskal og saft til dejen og pisk videre.
  5. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser. Tilføj til dejen og pisk godt indtil det hele er blandet.
  6. Afslut til sidst med at piske mælken i og hæld dejen over i brødformen. 
  7. Bag appelsinkagen i 50-55 minutter i midten af ovnen, indtil du kan stikke en pind i kagen og trække den op uden at dejen hænger ved. Lad kagen køle helt af inden du pynter med glasur.

 

Sådan laver chokoladeglasur:

  1. Skær chokolade ud i mindre stykker og kom i en lille tykbundet gryde med smør. Smelt ved lav varme.
  2. Når chokolade og smør er smeltet tilsættes flormelis og der røres mens det hele stadig er på det varme blus.
  3. Hvis glasuren er for tyk kan du tilføjes 1-2 spsk. kogende vand - eller mere - indtil glasuren er flydende og helt blank. 

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig