Knasende sprød Kartoffelrøsti med avocadocreme og pocheret æg


Noget sprødt, noget blødt og noget cremet? Alle tre dele får du i denne nemme og vegetariske opskrift – perfekt til en hurtig aftensmad, eller hvis du skal have tømt lidt ud i køleskabet. Selvom røstien oprindelig stammer fra Schweiz, findes der et utal af varianter – eksempelvis den svenske raggmunk eller den amerikanske tater tot. Her får du mit bud på en guddommelig fusion af det bedste jeg ved – sprøde kartofler, velsmagende rustik avocadocreme og et perfekt pocheret æg – og bare rolig, det er slet ikke så svært! Hvis du ikke har prøvet det før, kan du med fordel følge denne nemme videoguide fra Claus Holm til pocherede æg.


  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser

  • 3 Bagekartofler
  • 1 løg
  • 1 æg (til rösti)
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 2 avocadoer
  • 2 tomater
  • 1 lime
  • 2 spsk creme fraiche (kan udelades)
  • 2-4 æg (til porchering)
  • 3 spsk eddike pr. liter vand
  • Salt og peber

Del opskriften:


Fremgangsmåde

Sådan laver du de sprødeste Rösti:

  1. Start med at skrælle bagekartoflerne og rive dem på den grove side af rivejernet. Det er vigtigt at de revne kartofler vrides godt af for væske – ellers blive røsti aldrig sprøde.
  2. Hak derefter løgene i små tern og bland sammen med de revne kartofler.
  3. Tilføj æggen til kartofler og løgene og sørg for at røre ægget godt ud i massen.
  4. Herefter tilsættes mel, indtil der opnås en god konsistens – pas dog på ikke at komme for meget mel i, da dette vil gøre dine røsti lidt for ”dejede”. Brug kun lige mel til massen har samlet sig.
  5. Krydr herefter med salt og peber. Herefter er du klar til at forme og stege dine røsti.
  6. Varm en god mængde olie op på panden. Steg herefter røsti ved middelhøj varme i ca. 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er flotte og gyldne.

Sådan nailer du avocadocremen:

  1. Start med at klargøre avocadoerne. Kom avocadoen i en skål og mos let med en gaffel.
  2. Kom creme fraiche i avocadoen hvis du vil have en mere blød konsistens.
  3. Herefter skæres tomaterne i små tern. Husk at fjerne kerner og ”det bløde” inde i tomaten – ellers vil din avocadocreme bliver ret våd. Kom tomaterne op i skålen med avocado.
  4. Smag cremen til med limesaft samt salt og peber. Stil cremen på køl ind til den skal bruges.

Sådan bliver du verdensmester i pocherede æg:

  1. Start med at tage æggene ud af køleskabet så de kan nå at få stuetemperatur. Imens kan du varme en stor gryde op med vand samt eddike. Det er vigtigt at vandet kun lige akkurat er under kogepunktet.
  2. Slå dit æg ud i en skål.
  3. Brug et piskeris til at lave en hvirvel i vandet. Hæld herefter langsomt ægget ned i midten af hvirvlen, og brug en hulske til at samle æggehviden rundt om blommen.
  4. Lad ægget pochere i 2-3 minutter, indtil æggeblommen lige akkurat er begyndt at sætte sig.
  5. Tag ægget op med en hulske og kom det ned i isvand. Dette stopper kogningen, og sikrer at blommen ikke tilbereder færdig.

Du er nu klar til at anrette en lækker vegetarisk ret – hvis du trænger til lidt ekstra smag kan retten med fordel serveres med friskkværnet peber og et drys parmesanost.


Velbekomme
N

0 kommentarer


Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉

Smid en kommentar