En sund, cremet og nem suppe til hele familien
Nu hvor dagene bliver kortere og efteråret for alvor har indfundet sig, er det tid til en god omgang suppe at varme sig på. Og en majssuppe, også kaldet corn soup eller corn chowder i USA, er helt klart en af mine nemme efterårsfavoritter til aftensmaden.
En lækker, cremet suppe med en skøn smag af søde og sprøde majs. Og så er denne majssuppe tilmed vegetarisk!
Selvom suppen primært er baseret på majs, plejer den at falde i rigtig god jord hos de fleste - og familiens mindste. Er der ikke børn ved bordet, kan du med fordel spice suppen lidt ekstra med varm cayennepeber eller frisk chili.
Så længe friske majskolber er i sæson foretrækker jeg at bruge dem. Men trænger du til en god omgang majssuppe uden for sæson, så kan du sagtens lave denne version på frosne majskolber eller majs fra frost.
Servér suppen med dit yndlings tilbehør. Prøv fx. en omgang hjemmelavede tortillachips eller tilsæt lidt ekstra majskerner og friske hakkede krydderurter. Suppen kan også serveres med sprødstegt bacon eller kylling hvis der ønskes mere fylde.
Del opskriften:
Så er der serveret en lækker og nem efterårssuppe du kan varme dig på når dagene bliver korterede og aftenerne kolde. Suppen kan nemt varieres så den passer perfekt til dine smagsløg. Pift den eksempelvis op med citronsaft, en klat kold creme fraiche, friske forårsløg og krydderurter - eller noget helt andet. Her har du i hvert fald en grundopskrift på en skøn vegetarisk suppe som alle i familien vil elske.
/N