Opskrift på majssuppe

En sund, cremet og nem suppe til hele familien 

Cremet og vegetarisk majssuppe

Nu hvor dagene bliver kortere og efteråret for alvor har indfundet sig, er det tid til en god omgang suppe at varme sig på. Og en majssuppe, også kaldet corn soup eller corn chowder i USA, er helt klart en af mine nemme efterårsfavoritter til aftensmaden.

En lækker, cremet suppe med en skøn smag af søde og sprøde majs. Og så er denne majssuppe tilmed vegetarisk!

Selvom suppen primært er baseret på majs, plejer den at falde i rigtig god jord hos de fleste - og familiens mindste. Er der ikke børn ved bordet, kan du med fordel spice suppen lidt ekstra med varm cayennepeber eller frisk chili.

Så længe friske majskolber er i sæson foretrækker jeg at bruge dem. Men trænger du til en god omgang majssuppe uden for sæson, så kan du sagtens lave denne version på frosne majskolber eller majs fra frost. 

Servér suppen med dit yndlings tilbehør. Prøv fx. en omgang hjemmelavede tortillachips eller tilsæt lidt ekstra majskerner og friske hakkede krydderurter. Suppen kan også serveres med sprødstegt bacon eller kylling hvis der ønskes mere fylde. 

  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • Til majssuppe

    3 majskolber2 løg2 fed hvidløg2 spsk. smør4,5 dl. kyllingefond4,5 dl. mælk2 spsk. hvedemel

Del opskriften:

#aftensmad#vegetar#suppe

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne bladene fra majskolberne. Skær kernerne fra kolben med en skarp kniv. Skær ligeledes løg og hvidløg i grove tern.
  2. Smelt smørret i en stor gryde ved mellem varme. Tilføj løg og hvidløg og sauter ved lav varme uden at løgene tager farve i ca. 3-5 minutter.
  3. Tilføj majskernerne og kyllingefond. Ønsker du en vegetarisk version kan kyllingefond også erstattes med grøntsagsfond. Lad suppen koge i 15 minutter. 
  4. I en lille kop piskes mælk og hvedemel sammen. Tilsæt dette til suppen og kog i 1-2 minutter.
  5. Hæld suppen op i en blender og blend ved høj hastighed indtil suppen er helt glat og cremet. Hæld suppen tilbage i gryden og giv lad den koge videre i 5 minutters tid. Tilsæt salt og peber efter smag. Du kan med fordel også tilføje lidt varme til suppen i form af 1 tsk. cayennepeber eller et drys chiliflager. 

Så er der serveret en lækker og nem efterårssuppe du kan varme dig på når dagene bliver korterede og aftenerne kolde. Suppen kan nemt varieres så den passer perfekt til dine smagsløg. Pift den eksempelvis op med citronsaft, en klat kold creme fraiche, friske forårsløg og krydderurter - eller noget helt andet. Her har du i hvert fald en grundopskrift på en skøn vegetarisk suppe som alle i familien vil elske.

/N

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig