Opskrift på Majskolber

Opskrift på kogte majskolber - saftige og sprøde

Majskolber er perfekt tilbehør til aftensmaden. En kogt majskolber smager fantastisk som den er, men her får du alligevel min opskrift på de perfekte majskolber krydret med parmesan, paprika og frisk oregano. 

Du kan variere krydringen af dine majskolber som du bedst kan lide dem. Jeg elsker at bruge netop paprika eller chili for lidt varme, men hvidløg er også et lækkert touch.

Guide: Kogning af majskolber

Normalt foretrækker jeg at koge majskolber. Der er mange meninger om hvordan man koger de perfekte majskolber, men i USA lærte jeg denne metode hvor man koger majskolberne i vand, sødmælk og med en klat smør. 

Det giver - efter min mening - de mest saftige, sprøde og smagfulde majskolber overhovedet. Majskolberne må endelig ikke koge for meget. Jeg giver dem normalt mellem 7-10 minutter. Den korte kogetid giver saftige og sprøde majskolber, som stadig har det helt rigtige bid samtidig med at de er møre og tilberedte. 

Andre måder at tilberede majskolber

 • Mikroovn: Denne metode er bedst hvis du kun skal tilberede 1-2 majs i alt. Til gengæld er den også både nem og hurtig. Læg den hele majs ind i mikroovnen med bladene på. Indstil mikroovnen til maksimal power og giv dine majs ca. 4 minutter. Herefter skæres bunden af majskolben af, hvorefter du langsomt kan trække majskolben ud af bladene.

 • På grill: Hvis vejret er godt smager grillede majskolber også skønt. Her lægges kolberne (med bladene på) i blød i koldt vand i 10 minutter. Dette gøres for at de ikke brænder på, og for at de bedre kan fastholde fugtighed under tilberedning så majsene ikke bliver tørre. Herefter grilles de i 20-25 minutter med bladene på og vendes jævnligt.

 • I ovnen: Hvis du allerede har tændt ovnen kan du nemt tilberede dine majs i ovn. Dette gøres ved at fjerne bladene og silketrådene fra dine majs, hvorefter de pensles med smør og krydres med de ønskede krydderier. Derefter pakkes de ind hver for sig i stanniol og bages ca 20 minuter ved 200 grader.
 • Forberedelsestid: 5 minutter
 • Antal: 4 personer
 • Tilberedningstid: 10 minutter

Ingredienser

 • Til majskolber

  4 majskolber100 g. smør1 dl. sødmælk50 g. revet parmesanostPaprikaFrisk oreganoSalt og peber

Del opskriften:

#aftensmad

Fremgangsmåde

 1. Hæld ca. 1 liter vand i en stor gryde sammen med mælk og en stor klat smør (ca. 25 gram). Opvarm til kogepunktet under omrøring.
 2. Fjern blade og silketråde fra majskolberne og halver eventuelt på midten så de passer i gryden. Sæt majs over at koge ved mellem varme i 7-10 minutter.
 3. Tag majs op på et fad og lad dem køle en smule af.
 4. Læg resterende smør ovenpå majsene i små klatter og lad det smelte - brug gerne en bagepensel til at fordele smør rundt på alle majskolberne.
 5. Drys med revet parmesan, paprika, finthakket frisk oregano og friskkværnet salt og peber.

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig