Nem og klassisk amerikansk tilbehør til aftensmaden
Man kan vist ikke påstå at have en amerikansk inspireret blog uden også at have en opskrift på Macaroni and cheese. Derfor har jeg af flere omgange eksperimenteret med denne amerikanske klassiker, for at finde den helt rette smagfulde udgave.
Mac and cheese er en klassiker på det amerikanske menukort og en sand favorit hos både børn og voksne. Retten er nem at lave, men kræver store mængder ost, fløde og pasta. Derfor egner den sig også godt som weekendret, hvor hovedmåltidet gerne må være lidt syndigt.
I min version af retten serveres Macaroni and cheese med en sprød topping lavet af pankorasp, paprika og revet parmesan. Dette giver lidt knas til retten og er med til at give en god kontrast i smagen til den fede ost.
Macaroni and cheese er heldigvis ret taknemmelig når det kommer til ingredienser. Ud over at du kan anvende lige den slags pasta, du har derhjemme, kan du også bruge en lang række forskellige oste i retten.
I min udgave anvendes en blanding af friskrevet havarti og friskrevet cheddar. Denne kombination giver, efter min mening, en god blanding af cremethed, ostesmag og lidt kant fra cheddaren.
Er du mere til andre oste - fx. mozarella, monterey jack, gouda osv. - så brug blot disse i stedet. Jeg anbefaler dog at købe en ost du selv skal rive, da disse normalt smelter bedre end færdigrevet ost fra pose.
Del opskriften: