Den bedste Kartoffelmos

Cremet og lækker kartoffelmos

Opskrift på kartoffelmos

Kartoffelmos er en god gammel klassiker på aftensmadsbordet. Men hvem siger at kartoffelmos skal være tørt og kedeligt?

Hos min familie i USA har jeg lært at lave den dejligste, luftige, smagfulde kartoffelmos. Vil du også have hemmeligheden?

Hemmeligheden bag den perfekte kartoffelmos er, udover rigelige mængder smør, at bruge smøreost naturel og mælk til at piske kartoffelmosen med. Derudover er det vigtigt at krydre godt med salt og friskkværnet peber, for netop at give smag til retten. 

Opskrift på den bedste kartoffelmos
  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedningstid: 15 minutter

Ingredienser

  • Til kartoffelmos

    1 kg. kartofler150 g. smøreost75 g. smør1 dl sødmælkSalt og peber

Del opskriften:

#aftensmad

Fremgangsmåde

  1. Sæt vand over at koge i en stor gryde med 1 spsk. salt.
  2. Skræl imens kartoflerne og halvér eller skær dem i kvarte så de koger hurtigere. Kog kartoflerne indtil de er møre.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og damp det sidste vand væk ved at sætte gryden tilbage på kogepladen ved laveste varme.
  4. Når vandet er dampet fra kartoflerne hældes de over i en stor skål.
  5. Hvis du har en kartoffelmoser så brug denne til at mose dine kartofler groft. Hvis du ikke har en kartoffelmoser, så brug en elpisker og pisk dem ved lav hastighed.
  6. Tilsæt herefter smør, flødeost og mælk. Mos/pisk kartoflerne indtil kartoffelmosen er glat og ensartet. Pisk endelig IKKE for meget, de dette vil aktivere stivelsen i kartoflerne og give en kartoffelmos med konsistens som tapetklister.
  7. Afslut med at krydre med alt og peber efter smag.

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig