Bagte Kartofler med Sloppy Joes fyld
Klassisk southern American slowfood - high comfort, high satisfaction
Nogle gange må mad godt tage lidt længere tid. Og med denne sydstats-klassiker skal du da også afsætte et par timer sidst på eftermiddagen til projektet. Til gengæld bliver du belønnet med en fantastisk mundfuld der gør dig glad helt ned i maven.
Jacket potato - på dansk, en bagt kartoffel med fyld - er en klassiker i det amerikanske comfort-food-kitchen. Retten kan varieres i en uendelighed men her får du en af mine favoritter, hvor kartoflen fyldes med såkaldt "Sloppy Joes".
Sloppy Joes har efter sigende været at finde i det amerikanske køkken siden 1940'erne, og består i sin mest basale form af hakket oksekød, tomat ketchup, løg og Worchestershire sauce. Ingredienser som de fleste heldigvis som regel har stående i køleskabet.
Så sænk skuldrene, tænd op for ovnen og giv dig i kast mest retten - jeg lover dig at det er forberedelsestiden værd.
- Forberedelsestid: 30 minutter
- Antal: 4 personer
- Tilberedningstid: 2 timer
Ingredienser
- 6 bagekartofler
- 600 g. hakket oksekød
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 dl. god tomat ketchup
- 1 dl. barbecue sauce
- 4 spsk. worchestershire sauce
- 0,5 dl. vand
- 2 tsk. cayennepeber
- 2 tsk. stødt chilipulver
- Salt og peber
- 200 g. revet ost
- 2 dl. creme fraiche
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader over/undervarme. Pak bagekartoflerne ind i sølvpapir og placer dem midt i ovnen. Kartofler skal (alt efter størrelse) ca. have 60-90 minutter.
- Når kartoflerne føles møre tages de ud for at køle af så du kan arbejde videre med dem. Imens kan du gå i gang med kødfyldet.
- Hak løg fint og pres hvidløgene. I en gryde svitses løg og hvidløg med det hakkede oksekød.
- I en anden skål blandes ketchup, barbeque sauce og worchestershire sauce. Når kødet er brunet af tilsættes blandingen til gryden.
- Herefter krydser der med cayennepeber, chili, salt og peber - jeg kan godt lide at der er lidt varme i retten, men skal børn spise med kan du holde lidt igen med "de varme krydderier". Tilsæt vand til saucen og lad den simre i 20 minutters tid på lavt blus.
- Herefter halveres de på den lange led. Tag en spiseske og grav lidt af fyldet ud - efterlad ca 1 cm. kartoffel i alle sider og bund.
- Pensl bagekartoflerne med olivenolie og drys med salt. Herefter placeres de med den udhulede side nedad i den 200 grader varme ovn - denne gang på varmluft.
- Efter 10 minutter tages kartoflerne ud, og vendes om så den udhulede side peger opad. Herefter bages kartoflerne i yderliger 10 minutter for at blive godt sprøde.
- Tag kartoflerne ud af ovnen. Nu er det tid til at fylde dem med Sloppy Joes, som gerne skulle have en god og "sloppy" konsistens. Fyld Sloppy Joes ned i de udhulede kartofler og top med revet ost. Herefter bages kartoflerne yderligere 10-15 minutter i ovnen.
Så er der kun tilbage at finde creme fraiche og evt. lidt finthakkede krydderurter frem - og så skal der ellers smovses. Jeg vender snart tilbage med en anden variation over samme tema - nemlig Sloppy Joes Hamburgers. Og I kan godt begynde at glæde jer!
Tease out
/N
3 kommentarer
enend
30 januar 2022Hi, this is Julia. I am sending you my intimate photos as I promised. https://tinyurl.com/y9cf3w4r
Nana (author)
28 marts 2021Hej Mette, Jeg vælger som regel at gemme det og lave til kartoffelmos eller lignende. Men lige i denne opskrift er der desværre ikke plads til både kartoffel og fyld ;-)
Mette
10 august 2020Det lyder lækkert, men det kartoffel som nsn har taget ud, skal det ikke bruges?