En Amerikansk-italiensk klassiker til middagsbordet

Selvom navnet uden tvivl klinger amerikansk, er der her tale om en vaskeægte italiensk klassiker i forklædning. Chicken Parmigiana, Chicken Parmesan eller Parmesankylling, er nemlig en ret som stammer fra de italienske immigranters køkken.
I starten af det 20. århundrede tog mange italienere den lange vej over Atlanten, for at søge lykken i det sagnomspundene USA. Heldigvis tog de også masser af opskrifter og inspiration med til det amerikanske køkken.
Denne opskrift nu om dage en klassisk hovedret, og kan findes på et væld af amerikanske restauranter landet over. Som oftest serveres denne kyllingeret i en friturestegt version, men for at spare på kalorierne, har jeg her valgt at lave en ovnbagt udgave.
Du kan servere chicken parmesan med din egen yndlings pasta, eller som jeg bare bruge hvad end du har i skabet.
Del opskriften:
Bente Enevoldsen
09. juni 2024 - 18:24Hvilken slags sovs kan man bruge til det hvis man får lyst til det skal først lave det i morgen🤗
Nana (author)
09. juni 2024 - 18:49Hej Bente I denne opskrift beskriver jeg hvordan du kan lave en nem tomatsauce til retten. Det synes jeg selv smager skønt. Jeg har også prøvet med fx en mornay sauce hvilket giver en hel anden (men også rigtig god) smag. God fornøjelse :-)
Bente Enevoldsen
10. juni 2024 - 13:26Tak for svar👍
Susan malmkvist
27. september 2024 - 18:02Nem og lækker opskrift, helt sikker med i de fremtidige madplaner. 1000 tak♥️