Opskrift på Chicken Parmesan

En Amerikansk-italiensk klassiker til middagsbordet

Opskrift på parmesankylling

Selvom navnet uden tvivl klinger amerikansk, er der her tale om en vaskeægte italiensk klassiker i forklædning. Chicken Parmigiana, Chicken Parmesan eller Parmesankylling, er nemlig en ret som stammer fra de italienske immigranters køkken. 

I starten af det 20. århundrede tog mange italienere den lange vej over Atlanten, for at søge lykken i det sagnomspundene USA. Heldigvis tog de også masser af opskrifter og inspiration med til det amerikanske køkken. 

Denne opskrift nu om dage en klassisk hovedret, og kan findes på et væld af amerikanske restauranter landet over. Som oftest serveres denne kyllingeret i en friturestegt version, men for at spare på kalorierne, har jeg her valgt at lave en ovnbagt udgave.

Du kan servere chicken parmesan med din egen yndlings pasta, eller som jeg bare bruge hvad end du har i skabet. 

 • Forberedelsestid: 20 minutter
 • Antal: 4 personer
 • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

 • Til chicken parmesan

  500 g. kyllingebryst2 æg100 g. pankorasp50 g. friskrevet parmesan1 tsk. hvidløgspulver 1 dåse hakkede tomater150 g. mozarellaSalt og peber400 g. paste

Del opskriften:

#aftensmad#kylling#pasta

Fremgangsmåde

 1. Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme og beklæd en bradepande med bagepapir.
 2. Tag kyllingebrysterne ud på et skærebræt og halvér kyllingebrysterne på den lange led. Du kan vælge at komme kyllingen ned i en plastikpose og banke den ud med en kagerulle eller kødhammer, så du får den samme tykkelse på de 4-6 stykker kylling. 
 3. I en dyb tallerken slår du æggene ud og pisker. I en anden dyb tallerken blander du pankorasp, friskrevet parmesan, hvidløgspulver og oregano. 
 4. Krydr kyllingekødet let med salt og peber, og vend herefter først i æggemassen og dernæst i raspen. Placér de 4-6 kyllingestykker på bagepladen og sæt i ovnen i 15 minutter.
 5. Imens kyllingen er i ovnen kan du begynde at koge din pasta i saltet vand og tilberede tomatsaucen. Tomatsaucen kan du selvfølgelig sagtens lave fra bunden, men er du doven, ligesom mig, blendes dåsen med hakkede tomater til en glat konsistens. Herefter opvarmes tomatsaucen i en gryde for at tykne den en smule. Du kan vælge at krydre den lidt ekstra med oregano, basilikum, hvidløgspulver eller en smule cayennepeber for lidt varme. 
 6. Når kyllingen har været i ovnen 15 minutter vender du hver brystfilet om, og placerer 2-3 spsk. af din tomatsauce på kyllingen. Herefter toppes hvert stykke med en god håndfuld mozarella.
 7. Sæt kyllingen tilbage i ovnen og slå grillfunktionen til og skru op for varmen. Kyllingen skal blot have 2-3 minutter i ovnen for at smelte osten og grille den let.
 8. Anret tallerkenen med pasta, Chicken Parmesan og friske krydderurter. 

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig