Cheesy broccoli rice (broccoliris)

 

Så for søren – så er det tid til lidt ny inspiration til aftensmaden. Kender I det, at man tager til købmanden uden fast mål for øje – alá jeg skal bare lige bruge noget kød og noget tilbehør. Spring frem i tiden til når du står foroverbøjet over køledisken, og ikke kan komme i tanker om en god kombination af hvad end der nu er på tilbud i fryseland, køledisken eller konserves-hylden.

 

Coming to your rescue! Hermed får du min opskrift på en amerikansk klassiker (og næsten ikke særlig syndig) tilbehør til hovedretten – cheesy broccoli rise, eller den knap så klingende danske version – ris med broccoli. Da jeg boede i USA fik vi ”the box version” af denne ret, hvor friske råvarer var skiftet ud med vakuumpakkede-frysetørrede-ready-to-go ingredienser. The real deal er nu en hel del bedre, og nærmest lige så nem at gå til.

Du bestemmer selv hvor sund du vil lave opskriften, ved at tilføje mindre ost, eller skifte den fede cheddar ud med en kalorielet version – it is up to you. Og hvis du slet ikke magter broccoli, så kan du nemt udskifte med en anden grøntsag du synes bedre om.

 

Selv med den kedeligste pølse eller knap så saftige kotelet, kan denne omgang broccoliris pifte hverdagsmaden lidt op – og mon ikke både børn og voksne kan være med på den milde smag. Go go go!


  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 broccolihoved
  • 4 dl. ris (langkornet eller paraboiled)
  • ½ dl. kyllingefond (eller hønsebouillon)
  • 2 spsk. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. revet ost (jeg foretrækker en god cheddar)
  • 1-4 spsk. mælk
  • Salt og peber

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Sæt risene over at koge i en gryde med letsaltet vand og kyllingefond/bouillon. 
  2. Sæt herefter endnu en gryde med letsaltet vand over. Del broccolien i mindre buketter og læg dem i det kogende vand. Broccolien skal kun lige blancheres i 1-2 minutter. Tag broccolien op og overhæld med koldt vand for at stoppe kogningen.
  3. Herefter hakkes broccolien i en størrelse du selv kan lide - enten med foodprocesser eller en god gammel kniv og skærebræt. Jeg kan bedst lide en ret finthakket broccoli i denne opskrift.
  4. Når dine ris er kogt færdig er det tid til at vende smørret, pressede hvidløg, salt og peber i. 
  5. Herefter tilsættes den hakkede broccoli og afslutningsvis tilføjes den revede ost.
  6. Hvis massen bliver for tung/klistret kan du bruge lidt mælk til at jævne den ud med. 

Halli hallo! Så har du altså lige lavet en ny lækker slags tilbehør til familien – godt gået. Smid endelig en kommentar af din variation. Det er jo altid spændende at høre hvordan I fortolker retten, og måske jeg også kunne få lidt inspiration.


Velbekomme
N

0 kommentarer


Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉

Smid en kommentar