Ris med broccoli og ost

Nem og lækker tilbehør til aftensmaden

Nem tilbehør til aftensmaden - Opskrift på broccoliris

Så er det tid til lidt ny inspiration til aftensmaden. Kender I det, at man tager til købmanden uden fast mål for øje – alá jeg skal bare lige bruge noget kød og noget tilbehør.

Spring frem i tiden til når du står foroverbøjet over køledisken, og ikke kan komme i tanke om en god kombination af hvad end der nu er på tilbud i fryseland, køledisken eller konserves-hylden.

Coming to your rescue! Hermed får du min opskrift på en amerikansk klassiker (og næsten ikke særlig syndig) tilbehør til hovedretten – cheesy broccoli rise, eller den knap så klingende danske version – ris med broccoli.

Da jeg boede i USA fik vi ”the box version” af denne ret, hvor friske råvarer var skiftet ud med vakuumpakkede-frysetørrede-ready-to-go ingredienser. The real deal er nu en hel del bedre, og nærmest lige så nem at gå til.

Opskrift på broccoliris
  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Til broccoliris

    1 broccoli4 dl. ris1/2 dl. kyllingefond (eller hønseboullion)2 spsk. smør2 fed hvidløg100 g. revet ost (fx. cheddar)1-4 spsk. mælkSalt og peber

Del opskriften:

#aftensmad

Fremgangsmåde

  1. Sæt risene over at koge i en gryde med letsaltet vand og kyllingefond/bouillon. 
  2. Sæt herefter endnu en gryde med letsaltet vand over. Del broccolien i mindre buketter og læg dem i det kogende vand. Broccolien skal kun lige blancheres i 1-2 minutter. Tag broccolien op og overhæld med koldt vand.
  3. Hak broccoli i en størrelse du selv kan lide - enten med foodprocesser eller en kniv. Jeg kan bedst lide en ret finthakket broccoli i denne opskrift.
  4. Når dine ris er kogt færdig er det tid til at vende smørret, presset hvidløg, salt og peber i. 
  5. Herefter tilsættes den hakkede broccoli og afslutningsvis tilføjes revet ost.
  6. Hvis risene er for klistrede, kan du bruge lidt mælk til at jævne retten ud med.

Halli hallo! Så har du altså lige lavet en ny lækker slags tilbehør til familien – godt gået. Smid endelig en kommentar af din variation. Det er jo altid spændende at høre hvordan I fortolker retten, og måske jeg også kunne få lidt inspiration.

Velbekomme
N

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig