Bagte Kartofler med Sloppy Joes fyld

Klassisk southern American slowfood

Nogle gange må mad godt tage lidt længere tid. Og med denne sydstats-klassiker skal du da også afsætte et par timer sidst på eftermiddagen til projektet. Til gengæld bliver du belønnet med en fantastisk mundfuld der gør dig glad helt ned i maven.

Jacket potato - på dansk, en bagt kartoffel med fyld - er en klassiker i det amerikanske comfort-food-kitchen. Retten kan varieres i en uendelighed men her får du en af mine favoritter, hvor kartoflen fyldes med såkaldt "Sloppy Joes".

Sloppy Joes har efter sigende været at finde i det amerikanske køkken siden 1940'erne, og består i sin mest basale form af hakket oksekød, tomat ketchup, løg og Worchestershire sauce.

Ingredienser som de fleste heldigvis som regel har stående i køleskabet.

Så sænk skuldrene, tænd op for ovnen og giv dig i kast mest retten - jeg lover dig at det er forberedelsestiden værd.

  • Forberedelsestid: 30 minutter
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedningstid: 120 minutter

Ingredienser

  • Til fyldte bagekartofler

    6 bagekartofler500 g. hakket oksekød1 løg4 fed hvidløg1 dl. tomat ketchup1 dl. barbecue sauce4 spsk. worchestershire sauce0,5 dl. vand2 tsk. cayennepeber2 tsk. stødt chilipulverSalt og peber200 g. revet ost2 dl. creme fraiche

Del opskriften:

#aftensmad

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader over/undervarme. Pak bagekartoflerne ind i sølvpapir og placer dem midt i ovnen. Kartofler skal (alt efter størrelse) ca. have 60-90 minutter.
  2. Når kartoflerne føles møre tages de ud for at køle af så du kan arbejde videre med dem. Imens kan du gå i gang med kødfyldet.
  3. Hak løg fint og pres hvidløgene. I en gryde svitses løg og hvidløg med det hakkede oksekød.
  4. I en anden skål blandes ketchup, barbeque sauce og worchestershire sauce. Når kødet er brunet af tilsættes blandingen til gryden.
  5. Herefter krydser der med cayennepeber, chili, salt og peber - jeg kan godt lide at der er lidt varme i retten, men skal børn spise med kan du holde lidt igen med "de varme krydderier". Tilsæt vand til saucen og lad den simre i 20 minutters tid på lavt blus. 
  6. Herefter halveres de på den lange led. Tag en spiseske og grav lidt af fyldet ud - efterlad ca 1 cm. kartoffel i alle sider og bund.
  7. Pensl bagekartoflerne med olivenolie og drys med salt. Herefter placeres de med den udhulede side nedad i den 200 grader varme ovn - denne gang på varmluft.
  8. Efter 10 minutter tages kartoflerne ud, og vendes om så den udhulede side peger opad. Herefter bages kartoflerne i yderliger 10 minutter for at blive godt sprøde.
  9. Tag kartoflerne ud af ovnen. Nu er det tid til at fylde dem med Sloppy Joes, som gerne skulle have en god og "sloppy" konsistens. Fyld Sloppy Joes ned i de udhulede kartofler og top med revet ost. Herefter bages kartoflerne yderligere 10-15 minutter i ovnen.

Så er der kun tilbage at finde creme fraiche og evt. lidt finthakkede krydderurter frem - og så skal der ellers smovses. Jeg vender snart tilbage med en anden variation over samme tema - nemlig Sloppy Joes Hamburgers. Og I kan godt begynde at glæde jer!

/N

Kommentarer

Smid en kommentar

Copyright© ByNorlund 2022

Author: Nana Nørlund Eldevig