Den Ultimative Guide til Florida

 

Solskin året rundt, fantastiske naturoplevelser og endeløse strande. Ja, der er ikke noget at sige til, at Florida er blevet en foretrukken destination for danskere som vil besøge USA. Efter at have tilbragt ét år i staten, deler jeg nu ud af mine bedste tips til at få mest muligt ud af dit besøg til Solskinsstaten - hvad end du skal på familietur, afsted med venner eller bare slappe af med kæresten. 

Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Florida på?

 

I Florida kan du regne med behagelige temperaturer hele året rundt. Dette gør staten til et oplagt rejsemål stor set hele året, med undtagelse af August og September hvor "hurricane season" kan give udsving i det ellers stabile vejr.

 

Hurricane season beskriver en periode på ca. 2 måneder, hvor der er risiko for ustabile varme vejrfronter, og dermed også for kraftig blæst og orkaner. Og ja, Florida rammes jævnligt af orkaner i varierende grader. Jeg har selv tilbragt en sommer i staten, og oplevet dette. De fleste indfødte tager dog hurricane season med ophøjet ro. I perioden kan du forvente små kraftige regnbyger de fleste dage, hvor fugtigheden opbygges over formiddagen, giver en middagsskylle, for så at lade solen titte frem igen om eftermiddagen. 

 

Vil du være sikker på tørvejr, bør du rejse mellem oktober og april/maj. Her er der nærmest solgaranti og dejlige temperaturer mellem 20-30 grader. 

 

Højsæsonen for turisme er, som for de fleste andre lande, juli til august. Derfor er det en god idé at booke i god tid, hvis du vil besøge Florida i sommerferien. Ligeledes tager en del, i særdeleshed amerikanere, på vintervisit i staten mellem januar og april, hvor Florida har sin 2. højsæson, hvorfor priserne også kan være en smule højere i denne periode. 

 

Du kan altid se den aktuelle vejrudsigt for Florida her. 

Planlæg din tur til Florida


En tur til Florida kan gøres med mere eller mindre planlægning. Jeg vil anbefale at du lejer en bil, da offentlig transport stort set er ikke-eksisterende. Jeg har to gange tidligere lejet ved Sixt Biludlejning. Her får du biler i god kvalitet, fantastisk service, og undgår mærkelige skjulte gebyrer og afgifter. Vær opmærksom på at mange veje i Florida er såkaldte "Toll roads" - det vil sige betalingsveje. I kan med fordel købe et "Sunshine State Pass" ved de fleste biludlejningsfirmaer, som giver jer fri adgang til alle toll roads - så slipper I for bekymringerne. 

 

Ud over transport er det en god idé at booke overnatning hjemmefra. De fleste steder kan være ret belagte i højsæsonen, og de små motels langs landevejene er ikke altid lige charmerende. I dette indlæg vil jeg løbende dele ud af mine erfaringer med forskellige overnatningssteder og små perler rundt om i staten. 

 

Husk også at få styr på vaccinationskortet inden turen går til Florida. Du kan altid finde de aktuelle anbefalinger for vaccinationer ved indrejse til USA hos Statens Serum Institut. Normalt anbefales det, at du har en gældende vaccination mod difteri samt stivkrampe. I perioder har staten dog været plaget af myggebårne sygdomme, så husk altid at tjekke de aktuelle anbefalinger inden afrejse.

Seværdigheder i Florida

1: Saint Augustine, 2: Daytona Beach, 3: Cape Canaveral, 4: Orlando, 5: Fort Myers, 6: Miami, 7: Key West og Florida Keys

Seværdigheder i St. Augustine

Historiske St. Augustine

Saint Augustine blev grundlagt tilbage i 1565 af spanske opdagelsesrejsende, hvilket gør byen til en af de ældste i hele USA. Med sine ca. 15.000 indbyggere er byen ideel til at udforske et par dage, hvor I kan snuse rundt i de små gader og mærke historiens vingesus. 

 

Seværdigheder i St. Augustine

Castillo de San Marcos
St. Augustine Alligator Farm
St. Augustine Lighthouse
Spøgelsestur 
Gåtur i den "gamle" gågade

 

Seværdigheder Daytona Beach

Strandliv i Daytona Beach

Daytona Beach ligger i den nordøstlige del af Florida. De fleste har måske hørt om byen i forbindelse med det årlige Daytona 500 racerløb som finder afsted på den enorme internationale racerbane. Med ud over at appellere til motorsport fans fra hele verden, er Daytona Beach også hjemsted for fantastiske shoppingmuligheder, en charmerende strandpromenade og skønne spisesteder. 

Seværdigheder i Daytona Beach

Daytona International Speedway
Daytona Beach Boardwalk / Oceanwalk
Volusia Mall
Sunglow Fishing Pier

John F. Kennedy Space Center

Sigt efter månen på Cape Canaveral

Kennedy Space Center er beliggende på Cape Canaveral. Det var herfra at USA med de berømte Apollo missioner forsøgte at vinde rumkapløbet mod Rusland. Og med et besøg på Cape Canaveral er du sikret et fantastisk indblik i rummissioner, raketter og den historiske betydning disse missioner fik. Kennedy Space Center er desuden beliggende i et 500 kvadratkilometer stort naturreservat, så hvis rumraketter ikke lige er dig, er der også rig mulighed for at få én på natur-opleveren. 

Kennedy Space Center

Seværdigheder i Orlando

Forlystelser i Orlando

Orlando er ikke noget særligt - med mindre I er til forlystelsesparker. Så er byen til gengæld et sandt slaraffenland. Byen er epicenter for temaparker, koncerter og shows - og her kan I bruge mange dage (og mange penge) på de mange muligheder. Og selvom turisterne står i kø, er det med god grund - for du er garanteret stor underholdningsværdi og glæde for legebørn i alle aldre med et besøg i Orlando.

 

Seværdigheder i Orlando:

Disney World Orlando
SeaWorld Orlando
Busch Gardens
Universal Studios Orlando
Blue Man Group Show
iFly Indoor Skydiving

Seværdigheder i Fort Myers

Strandliv i Fort Myers

Kalder alle strandløver! I Fort Myers og de omkringliggende områder får du milelange kridhvide sandstrande samt en skøn afslappet atmosfære. Her kan børn (og voksne) kaste sig i bølgen blå eller gå på opdagelse efter smukke strandskaller. Herfra kan du også ø-hoppe til de nærliggende smukke øer, eller udforske de gode mulighed for at tage på fisketur. 

 

Seværdigheder i Fort Myers

Fort Myers Beach
Sanibal Island
Bonita Beach
Downtown Fort Myers

Miami Beach

Storbyliv i Miami

Langstrakt hvid sandstrand, palmer og fantastisk gør helt klart Miami et besøg værd. Og selv om de fleste nok tænker på drinks i lange baner, dyre biler og dans til langt ud på natten når Miami nævnes, så har byens historiske distrikt og multikulturelle population faktisk en del mere at byde på. 

 

Seværdigheder i Miami 

Miami Beach og South Beach
Little Havana
Art Deco kvarteret
Bayside Marketplace
Holocaust Memorial

Seværdigheder Key West

Key West og Florida Keys

Drømmeagtige Florida Keys byder på et væld af unikke oplevelser. Gå i Ernest Hemingways fodspor i Key West, klap solen ned på molen, udforsk koralreve og undersøisk liv eller nyd en afslappende stund på en af de mange fantastiske strande. På Florida Keys er det dog ikke kun naturen og strandene som er fantastiske - du får nemlig en helt unik Caribisk stemning på de mange små øer, så du nærmest glemmer at du stadig befinder dig i USA.

 

Seværdigheder på Key West

Ernest Hemingsways Hus
Floridas Southernmost point
Solnedgang på Mallory Square
Key West Old Town
Snorkling i Key West reef