Opskrift på Southern Style Cornbread

Gennem den tid jeg boede i Florida lærte jeg meget om deres madkultur. En fast deltager på aftensmads-bordet var Cornbread - altså majsbrød. Cornbread blev serveret til et væld af måltider såsom chili con carne, helstegt kylling, supper, bøffer fra bbq'en osv. 

 

Cornbread ligger et sted mellem en kage og et brød. Majsmelet og mængden af sukker giver det en sødlig smag, og samtidig en let og "krummende" tekster - jeg er VILD med det. Prøv selv denne ultimative opskrift på ægte amerikansk majsbrød. Servér det til aftensmaden, eller spis det nybagt med lidt smør på.


  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 12 stykker
  • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • 160 g. majsmel (polenta)
  • 130 g. hvedemel
  • 130 g. sukker
  • 2,5 dl. mælk
  • 1 stort æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 75 g. smør

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
  2. Herefter blander du polenta og mælk i en skål og lader det trække i ca 10 minutter. Imens smeltes smørret i en lille gryde.
  3. Når majsblandingen har trukket i 10 minutter, hælder du det smeltede smør forsigtigt i blandingen i en tynd stråle. Herefter tilsættes resten af de tørre ingredienser. Afslut med at piske ægget forsigtig i dejen.
  4. Kom blandingen op i en lille bradepande foret med bagepapir (ca. 20x20 cm) og stil majsbrøddet i ovnen. Det bages i ca 20 minutter, hvorefter du kan tjekke om den er færdigbagt. 
  5. Nyd med koldt smør eller som tilbehør til en varm gryderet.

Nemt nok, ikke? Jeg kan godt lide at spise cornbread helt friskbagt med et lag smør. Det kan også bruges som tilbehør til en salat, eller til en god og fyldig gryderet. 

 

Velbekomme!

/N

6 kommentarer


Nana (author)

20 juni 2021

Hi Micheal Thank you so much for the feedback, glad you like the blog and my content. I wish I had all the time in the world, making video etc. would definitely be a lot of fun :-)


Nana (author)

20 juni 2021

Hej Siri Du kan sagtens hælde dejen i muffinforme, vær blot opmærksom på at bagetiden skal forkortes væsentligt :-) Dbh


Micheal Hilland

15 juni 2021

Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. But imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more, ?pop?! Your content is excellent but with images and clips, this blog could definitely be one of the greatest in its field. Good blog!


Siri

10 juni 2021

Hej Hvor flydende er dejen? Tænkte om det kunne laves som portioner evt i muffins


Nana (Author)

03 april 2021

Hej Emma Jeg har ikke prøvet at lave en sukkerreduceret version af netop denne opskrift, da cornbread jo normalt er et sødere brød. Jeg ved man kan erstatte sukker med honning for at søde i stedet, så måske halvere sukkeret og erstatte med et par skefulde honning - de må jeg teste ved lejlighed :-) DBH Nana


Emma

01 april 2021

Hvor ser det lækkert ud! Kan jeg godt bruge mindre sukker? I så fald, skal jeg så bruge mere/mindre af noget andet?


Smid en kommentar