Verdens bedste Cookies


Ja, så behøver du ikke lede længere - du får opskriften her

Calling all cookiemonsters - we have a winner! Jeg har længe søgt efter den perfekte opskrift på cookies, og har tidligere lavet nogle jeg mente var DE bedste der kunne laves. 

 

Det var først for nyligt, at jeg faldt over en opskrift, hvor det almindelige smør blev skiftet ud med BRUNET SMØR - ja du hørte rigtigt. Endelig fik jeg testet denne modifikation, og resultatet var intet mindre end fabelagtigt.

 

Disse cookies har det hele - masser af chokolade, en chewy midte og en sprød kant. Jeg tør næsten vædde på, at hvis du først prøver disse, så behøver du ikke andre cookie opskrifter i dit liv. Men prøv selv og lad dig overbevise. 

 

Vær opmærksom på at jeg lader dejen hvile i køleskab mindst 3 timer. Jeg synes faktisk disse cookies bliver bedst ved mindst 24 timer på køl - og har du tilfældigvis 48 timer, så gør dette heller ikke nogen skade. Den længere køletid fremhæver nemlig smagen i dine cookies, og giver ligeledes en bedre afbagning. Men hey - har du kun en time, så giv den stadig gas, for denne opskrift fortjener det. 


  • Forberedelsestid: 90 minutter
  • Antal: 14 stk.
  • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • 140 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 150 g. brun farin
  • 150 g. hvedemel
  • 1 stort æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g. chokolade

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Start med at smelte smørret i en gryde ved middel varme. Når du kan se at vallen skiller fra smørret og falder til bunds, er det tid til at skrue op for blusset. Smørret vil sprøjte en del, men lad det blive på blusset længe nok til, at farven skifter fra gylden til brun og indtil der kommer en skøn nøddeagtig duft.
  2. Når smørret er godt brunet tages gryden af varmen, hvorefter du sier smørret over i en ny skål. Denne stilles på køl så smørret kan stivne igen. 
  3. Efter en times tid skulle dit smør gerne være stivnet - eller skal du lade det blive på køl. 
  4. I en skål blandes sukker, salt og det stivnede brune smør. Pisk med et piskeris indtil massen opnår en ensartet konsistens.
  5. Herefter tilsættes æg og vaniljeekstrakt. Pisk indtil massen bliver lys og luftig - cirka 3-5 minutter.
  6. I en anden skål blander du alle de tørre ingredienser, hvorefter de forsigtigt vendes ned i den anden skål. 
  7. Hak chokoladen groft - jeg kan godt lide at bruge en blanding af mørk og hvid chokolade, eller mælkechokolade og mørk - men det er helt op til dig selv  hvad du vælger. Vend den hakkede chokolade ned i dejen og sæt på køl - gerne i 24-48 timer, men 30 minutter kan også gøre en stor forskel.
  8. Varm ovnen op til 180 grader almindelig over/undervarme. 
  9. Tag dejen ud af køleskabet og find køkkenvægten frem - jeg synes cookies bliver bedst hvis alle får præcis samme afbagning. Den nemmeste måde at sikre dette, er ved at veje dejen af til hver cookie.
  10. Jeg laver normalt cookies af 55 g. stykket (dette giver en god stor cookie). Hvis du hellere vil have større/mindre cookies, så husk at justere bagetiden. Rul hver dejklump til en rund kugle, og placér med god afstand imellem hinanden på en bageplade. Hvis du laver cookies på 55 g. er bagetiden ca. 12 minutter pr. plade.
  11. Hvis du ligesom mig elsker lidt ekstra salt i dit bagværk, kan du med fordel drysse en knivspids flagesalt over dine cookie så snart de kommer ud af ovnen. 

Hvor er jeg spændt på at høre om I alle er lige så begejstrede for disse cookies som jeg er. Og husk at cookies kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel at smide en håndfuld M&M's i denne grunddej, den klassiske kombination af hvid chokolade og lakrids, eller en spsk. kakaopulver og macadamianødder - mmmm.


Velbekomme
N

1 kommentarer


marlene

02 november 2021

Tak!!! de er fantastiske😋


Smid en kommentar