Opskrift på Key Lime Pie


En ultra nem opskrift på denne Floridianske klassiker

Hvad end solen skinner fra en skyfri himmel, eller mørke vintertunge skyer giver dig lyst til at bruge dagen under dynen, så kan denne friske lime pie give dig et smil på læben.

 

Kagen har sin oprindelse i Key West, hvor de friskplukkede limes bruges i både det salte og søde køkken. Denne opskrift på Key Lime Pie giver dig en knasende sprød kiksebund, fyldt med den lækreste syrlige og fløjlsbløde lime creme. Og så er den tilmeld super nem at lave. 

 

Key Lime Pie findes i mange versioner. Traditionelt set bliver cremen til denne pie lavet med kondenseret mælk, da dette havde en længere holdbarhed og var mere tilgængelig i det varme og fugtige florida end andre mælkeprodukter. Ligeledes er der delte meninger, om hvorvidt kagen pyntes med marengs eller flødeskum. Jeg synes kagen har nok sødhed i sig selv når den laves med kondenseret mælk, så derfor vælger jeg, at pynte den med iskold flødeskum da jeg synes det komplimenterer kagen bedst. 


  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Antal: 10 personer
  • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • Til bunden:
  • 400 g. digestive kiks
  • 200 g. smør
  • Til cremen:
  • 2 dåser kondenseret mælk
  • 100 g. creme fraiche (18%)
  • 1,5 dl. limesaft
  • Revet skal fra 2 lime
  • 2 æggeblommer
  • Til pynt:
  • 2,5 dl. fløde
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 2 spsk. flormelis

Del opskriften:


Fremgangsmåde

Kikesebunden: 

  1. Varm ovnen op til 175 grader over/undervarme. 
  2. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme - det skal ikke bruse op. Blend digestive kiks og tilsæt det smeltede smør.
  3. Fordel kiksemassen i en springform (størrelse kan variere mellem en diameter på 20-25cm).
  4. Bag bunden i ca. 10-15 minutter midt i ovnen - den må ikke tage for meget farve. Afkøl bunden helt inden du går videre.

 

Fyldet:

  1. Kom alle ingredienser op i en skål og mix ved mellem/høj hastighed i 2 minutter.
  2. Fyld den afkølede kiksebund med massen og bag i ca. 15 minutter midt i ovnen. Når du ryster på formen må fyldet gerne "blævre" lidt inde i midten, dog uden at være helt flydende.
  3. Kagen afkøles helt inden du pynter med flødecremen.
  4. For at lave flødecremen piskes fløden til en blød konsistens. Herefter tilføjes vaniljeekstrakt og flormelis, og der piskes videre indtil flødecremen laver små toppe. Herefter er den klar til at fylde på sprøjtepose og pynde kagen med.
  5. Afslut med at rive limeskal ud over kagen, eller pynte med små limebåde. 

Jeg håber du synes denne opskrift er lige så nem som jeg synes. Hvis du ønsker en endnu mere syrlig Key Lime Pie, kan du selvfølgelig altid tilføje mere limesaft eller revet limeskal. Ønsker du et sødere resultat kan du jo prøve at dekorere kagen med en dejlig luftig marengs i stedet for flødeskum.


Velbekomme!
N

2 kommentarer


Nana (author)

28 marts 2021

Hej Knud, Du kan desværre ikke skifte kondenseret ud med almindelig mælk da det vil give en forkert konsistens på din key lime pie. Heldigvis synes jeg efterhånden man kan skaffe kondenseret mælk i de fleste supermarkeder, så du må ud på jagt :-) God bagelyst


Knud V Mogensen

25 marts 2020

Kondenseret mælk, kan man bruge ikke-kondenseret mælk i stedet, i så fald, hvor meget?


Smid en kommentar