Lav Karamel ud af Kondenseret Mælk


Nemt og hurtigt - og perfekt til bagværk og desserter

Det her er altså bare et af de bedste tricks i bogen! Det er den nemmeste måde til at lave en lækker flydende karamel, som kan bruges til næsten alt. Og hvis du ligesom mig elsker at eksperimentere med smage, så kan denne karamel varieres i det uendelige. 

 

Prøv eksempelvis at tilføje 1-2 tsk. salt for en himmelsk hjemmelavet saltkaramel - god til is, oven på kager eller bare en syndig skefuld lige munden. Du kan også prøve at tilføje lakridspulver for en anderledes smag. Brug for eksempel lakridskaramel som fyld i kager eller muffins. 

 

Hele herligheden tager 3 timer af lave. Men bare rolig, det bliver ikke nemmere. Når den kondenserede mælk er sat over for at koge, kan du nemlig roligt læne dig tilbage med en god bog eller en kop kaffe, og vente på at karamellen er klar til brug. 

 


  • Forberedelsestid: 0 minutter
  • Antal:
  • Tilberedningstid: 180 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Evt lidt groft salt

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Start med at pille mærkaten af den kondenserede mælk - så slipper du for mærkat rester i gryden. 
  2. Find en gryde som er stor nok til at din kondenserede mælk kan være heri og fyld den med vand. Det er vigtigt at vandet hele tiden dækker dåsen med kondenseret mælk. Hold derfor løbende øje med at vandstanden ikke sænker for meget i gryden, og tilføj ekstra vand når der er brug for det. Vandet skal ikke koge, så sørg for at holde temperaturen høj, men under kogepunktet. 
  3. Efter 3-4 timer tages dåsen med kondenseret mælk op af gryden. Lad dåsen køle af 1 times tid før den åbnes.
  4. Voilá - du har nu himmelsk lækker karamel klar til brug. 

1 kommentarer


Anna

29 januar 2022

Kan man godt lave den dagen før og vis man kan hvordan skal den så opbevares


Smid en kommentar