Sundere havregrynskugler med dadler

En skøn mundfuld der smager lige som "den ægte vare"

Hurra så er det endelig juletid igen! Men skulle du falde over denne opskrift på sundere havregrynskugler med dadler en skøn forårs- eller sommerdag, er det her altså en himmerigs mundfuld der kan laves hele året rundt.

Hjemme hos os er disse skønne havregrynskugler dog en fast bestanddel når der skal kreeres julegodter. Og selvom det tog mig noget tid at overbevise min gamle far om, at dadler altså også hører hjemme i juleknas, så tror jeg vist godt jeg kan sige, at hele familien er faldet for denne opskrift.

 

Du kan nemlig nærmest ikke smage at denne sundere version af havregrynskugler er lavet med skønne saftige dadler, og jeg er overbevist om at selv de små vil spise dem med stor glæde. 

 

Husk at du altid selv kan pifte opskriften op, og twiste den med lige netop de smage du elsker. Jeg anvender her lidt vanilje og stærk kaffe som smagsgivere, men du kan også tilføje revet appelsinskal, kakaonibs eller noget helt tredje for at sætte dit personlige præg.

 

Og det bedste af det hele? Disse havregrynskugler tager kun 10 minutter at lave, og kan holde sig ca 14 dage på køl. Vi har dog aldrig haft nogle liggende længere end 2 dage, da de simpelthen er for lækre at gå og "nippe" lidt af. 


  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 20 stk.
  • Tilberedningstid: 0 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl. havregryn
  • 12 dadler
  • 50 g. smør
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 spsk. stærk kaffe
  • 1 dl. kokosmel

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Tilføj havregryn til en foodprocessor eller blender, og blend til helt fint havregrynsmel.
  2. Sørg for at fjerne evt. sten fra dine dadler (jeg bruger gerne medjoul dadler), og kom ned til havregrynsmelet. Blend til en fast masse.
  3. Tilføj blødt smør, kakaopulver og salt og giv det hele endnu en tur i blenderen. 
  4. Tilføj til sidst vaniljeekstrakt og kaffe indtil du opnår den rette konsistens på dine havregrynskugler. Den må gerne være lidt lind så kokosmelet kan hænge fast når du triller dine kugler .
  5. Lad massen hvile lidt i køleskabet og tril herefter til små kugler - jeg får ca 20 stk. ud af denne portion. Tril herefter i kokosmel, eller hvad du bedst kan lide. 

Nu det jul igen og nu det jul igen. Båden julen og disse havregrynskugler burde vare lige til påske! Jeg håber du kommer til at knuselske disse sundere havregrynskugler med dadler lige så meget som vi gør i min familie.

 

Glædelig jul/
N

0 kommentarer


Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉

Smid en kommentar