Halloween Småkager


Nemme småkager til udstikning med smag af karamel og varme krydderier

It's the most wonderful time of the year. Sådan synges der i den klassiske julesang, men for nogle er Halloween altså ÅRETS event - og med god grund. For udover ekstra hyggetid med familien, udskårne græskar på dørtrinnet og måske en omgang "slik eller ballade" i det lokale nabolag, så er Halloween også tit lig med bagte lækkerier.

 

Da jeg boede i USA var Halloween klart en af de dage børnene så mest frem til i løbet af hele året. Ikke kun på grund af den årlige jagt efter det perfekte kostume, men selvfølgelig også på grund af udsigten til slik og treats i rigelige mængder. 

 

Derfor har jeg fundet en opskrift frem på nogle af mine favorit småkager som for mig er indbegrebet af efterår og Halloween. På amerikansk kaldes cookies som disse "pumpkin cookies". Ikke fordi de indeholder græskar, men fordi der anvendes Pumpkin Spice i disse nemme udstikskager. I netop denne version har jeg valgt at tilføje små stykker af lækker fudge for at give et ekstra twist at karamel og chewyness til småkagerne - en klassisk kombination i det amerikanske køkken. Småkagerne er super nemme at lave og selv familiens mindste vil elske at hjælpe med at udstikke og dekorere kagerne - en skøn efterårs aktivitet for hele familien. 

 

Hvad er Pumpkin Spice?

Pumpkin Spice er et velkendt blandingskrydderi fra det amerikanske køkken. Det er ikke lykkedes mig at opdrive krydderiet i Danmark endnu, og jeg køber derfor altid en bøtte med hjem når turen går til staterne. Heldigvis kan du sagtens selv lave krydderiet. Hop ind på denne side og se hvordan du blander den perfekte omgang pumpkin spice til dine bageprojekter.


  • Forberedelsestid: 40 minutter
  • Antal: 25 stk.
  • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • 350 g. hvedemel
  • 225 g. smør
  • 100 g. brun farin
  • 100 g. sukker
  • 1 stort æg
  • 2 tsk. pumpkin spice
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. vaniljepulver
  • 170 g. fudge chunks (fx. Dr. Oetkers)

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. I en mellemstor skål blandes stuetempereret smør med brun farin og sukker. Det hele piskes godt sammen indtil du har en luftig og ensartet masse.
  2. Tilføj æg, pumpkin spice, salt og vaniljepulver og pisk endnu engang.
  3. Tilføj melet lidt efter lidt og pisk ved lav hastighed - det er vigtigt at du ikke overpisker dejen. Småkagedejen skal være en lille smule klistret men uden at hænge for meget fast i piskeriset. Hvis dejen ikke er til at arbejde med tilføjes en lille smule ekstra mel så du kan rulle den ud.
  4. Tilsæt fudge chunks (eksempelvis fra Dr. Oetker). Du kan også købe en pose almindelig fudge og skære ud i mindre tern og tilsætte til din dej. 
  5. Del dejen i to lige store dele. Herefter rulles dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca 4 mm. Sæt den udrullede dej på køl i 30-45 minutter indtil den er hærdet let op.
  6. Når dejen er afkølet tændes ovnen på 190 grader over/undervarme. 
  7. Find din favorit udstikker og udstik småkagerne i din ønskede form. Bag i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter eller indtil kanterne lige præcis begynder at tage farve. Afkøl Halloween småkagerne på en bagerist og pynt herefter med glasur - eller nyd dem præcis som de er mens de stadig er lune.  

Happy Halloween everyone! Jeg håber disse Halloween Småkager får dig i et skønt efterårshumør og beklager at jeg glemte advarslen om hvor vanedannende de kan være. Så er det heldigt at opskriften er super nem, og sagtens kan laves med deltagelse fra hele familien.  

 

Trick or treat

/Nana

4 kommentarer


Sille

06 november 2021

Kan slet ikke få melmængden til at passe, mon det var 350g i stedet for ?


Nana (author)

30 oktober 2021

Hej Lou Der har da vist været et drillespøgelse på besøg og rode rundt i opskriften med et par ekstra ingredienser. Den er hermed tilrettet - nu uden chokolade og alt det mel ;-) god bagelyst!


Lou

29 oktober 2021

Der står 150 gram hvedemel og 350 gram hvedemel. Hvor meget skal man bruge? Og hvor skal chokoladen bruges?


Simon

28 marts 2021

Lækkert!


Smid en kommentar