Græskarmuffins med creme cheese frosting


Svampede og krydrede græskarmuffins med cremet frosting

Disse let krydrede og super svampede græskarmuffins er en af mine bage-favoritter til efterårshyggen. Ved at bruge en pure af hokkaidogræskar får du de mest saftige og svampede muffins du kan forestille sig, som holder sig rigtig godt på køl op med 3-4 dage. 

 

Og udover en drønlækker muffin krydret med en herlig pumpkin spice mix, får du her også opskriften på en skøn creme cheese frosting - let og luftig, og en perfekt makker til disse græskarmuffins. 

 

Hvad er Pumpkin Spice?

Pumpkin Spice er et velkendt blandingskrydderi fra det amerikanske køkken. Det er ikke lykkedes mig at opdrive krydderiet i Danmark endnu, og jeg køber derfor altid en bøtte med hjem når turen går til staterne. Heldigvis kan du sagtens selv lave krydderiet. Hop ind på denne side og se hvordan du blander den perfekte omgang pumpkin spice til dine bageprojekter.

 

Sådan forbereder du din græskarpure

I denne opskrift anvender jeg en god portion græskarpure. I USA vil du normalt købe dette færdig på dåse, men udover at vi ikke har mulighed for dette i Danmark, synes jeg egentlig også den hjemmelavede version smager langt bedre. Og heldigvis er en hjemmelavet græskarpure super nem at gå til. Denne opskrift giver dig en pure af hokkaidogræskar. Jeg synes at hokkaidoen har den rette smag til bagværk og søde sager, da andre typer af græskar hurtigt kan give for kraftig en smag.

 

Køb et hokkaidogræskar og del kvarte. Sørg for at skrabe alle kerner og indmad ud af græskarret. Tænd din ovn på 175 grader og læg de kvarte græskarstykker på en bageplade. Jeg giver normalt græskarret omkring 40-60 minutter i ovnen alt efter størrelsen, men stik gerne en gaffel i græskarret løbende for at holde øje med konsistensen. Når gaflen ikke længere møder modstand, så ved du, at græskarret er færdigbagt. 

 

Lad græskarret køle af inden du skraber kødet fra skallen og blender dette til en fin mos med enten stavblender eller i en foodprocesser. Er pureen lidt for tyk kan du tilsætte 1-2 spsk. vand for at få blendet græskarret til en helt glat pure.

 

Hvis du ligesom jeg elsker at bruge græskar i bagværk, kan du med fordel lave en større portion pure af 2-4 græskar. Pureen kan nemlig nemt fryses ned i mindre portioner og bruges til forskellige retter og bagværk. 


  • Forberedelsestid: 20 minutter
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • Ingredienser til muffins:
  • 1 hokkaidogræskar
  • 125 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. salt
  • 2 spsk. pumpkin spice
  • 2 æg
  • 1 1/4 dl. smagsneutral olie
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 150 g. brun farin
  • Ingredienser til creme cheese frosting:
  • 225 g. philadelphia
  • 350 g. flormeis
  • 120 g. usaltet smør
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 1 knivspids salt

Del opskriften:


Fremgangsmåde

Sådan laver du græskarmuffins:

  1. Start med at tilberede gærskarpureen som beskrevet øverst på siden. Lad pureen køle helt af inden den bruges. 
  2. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarm og beklæd en muffinform med 12 muffinsforme.
  3. Bland alle de tørre ingredienser til muffinsdejen i en mellem skål (hvedemel, bagepulver, natron, salt, pumpkin spice)
  4. Bland herefter æg, olie, vaniljeekstrakt og brun farin og pisk sammen med en håndmixer ved medium hastighed til en skummende masse. Herefter vendes den afkølede græskarpure i. 
  5. Kombinér de tørre og våde ingredienser og pisk ved lav hastighed indtil du får en ensartet dej - pas på med ikke at overpiske dejen. Fyld muffinsformene 2/3 dele for at undgå at dine muffins flyder over kanterne når de hæver i ovnen. 
  6. Bag dine muffins i ca 20 minutter eller indtil færdigbagte. Dine græskarmuffins skal afkøles helt før de kan pyntes med creme cheese frosting.

 

Sådan laver du creme cheese frosting:

  1. Skær den stuetempererede smør ud i mindre tern og læg dem i en mellem skål.
  2. Tilføj herefter philadelphia og pisk ved høj hastighed med en elpisker indtil det er hvidt og luftigt. 
  3. Tilføj flormelis, citronsaft, vaniljeekstrakt og salt og fortsæt med at piske indtil du har en luftig frosting. 
  4. Kom din creme cheese frosting i en pose med en tyl efter eget valg og dekorér dine græskarmuffins.

Så er der toplækre græskarmuffins til en hyggestund med dine nære. En skøn opskrift som især hører sig efteråret til - men hvis du ligesom mig bare elsker græskarmuffins er det bare om at få lavet en god portion græskarpure til fryseren, så du ikke er afhængig af hvorvidt græskar er i sæson eller ej. Så kan du nemlig nyde disse svampede og krydrede muffins hele året rundt.

 

Happy bakings

/Nana

0 kommentarer


Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉

Smid en kommentar