Hjemmelavede Flapjacks (Müslibarer)


En sund(ere) hjemmelavet snack til den lille sult mellem måltider

Den lille sult kan være et ubehageligt bekendtskab. Derfor er det vigtigt med gode snacks man hurtigt kan sætte tænderne i, for at holde maven (og hovedet) glas mellem måltider.

 

Derfor har jeg lavet denne lille opskrift på en sund(ere) snack mellem måltider. Jeg har været meget i tvivl om hvad jeg skulle kalde denne opskrift, da denne "snackbar" ligger et sted mellem en kiks og en müslibar. I USA kaldes denne en flapjack, hvilket egentlig bare beskriver en bagt bar, lavet hovedsageligt af havregryn. 

 

Denne opskrift på flapjacks er dog en sundere version, da sirup og farin er udskiftet med kokosolie og sukkeret reduceret til et minimum. Ønsker du en glutenfri version kan du hurtigt udskifte havregrynene med en glutenfri udgave. 


  • Forberedelsestid: 10 minutter
  • Antal: 10-12 barer
  • Tilberedningstid: 20 minutter

Ingredienser

  • 225 g finvalsede havregryn
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 80 g. honning
  • 60 g. kokosolie

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Start med at varme ovnen op til 180 grader over/undervarme. 
  2. Kom 2/3 af havregrynene i en stor skål. Blend resten af havregrynene til en fin mel og hæld i samme skål.
  3. Tilføj resten af de tørre ingredienser og bland godt i skålen.
  4. Kom honning og kokosolie op i en dyb tallerken og varm ca. 60 sekunder i mikroovn ved høj varme. Massen skal gerne være smeltet, så du kan røre det godt sammen. Varm yderligere i mikroovn hvis der er behov for det. 
  5. Hæld den flydende honning og kokosolie op i de tørre ingredienser, og rør til massen samler sig og bliver ensartet. 
  6. Beklæd en lille bradepande (ca. 20x20 cm) med bagepapir og hæld blandingen i. Med fingrene presses massen ud i et tyndt lag (mellem 0,5-1 cm). 
  7. Bag dine flapjacks i ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje med dem undervejs - dine barer skal være gyldne, men uden at være brændte. 
  8. Tag dine flapjacks ud af ovnen og løft dem over på en skærebræt. Mens barerne er varme kan du nemlig nemt skære dem ud i passende størrelse - der bliver ca. 10-12 barer ud af opskriften. Når barerne køler af bliver de dejligt sprøde.

2 kommentarer


Nana (author)

28 marts 2021

Hej Freja - håber du fik dem prøvet og at de blev gode. God fornøjelse :-)


Freja

26 februar 2021

Jeg vil helt klart prøve dem nu, de lyder mega gode. Og jeg elsker müslibar, så det er lige noge for mig🙃 Hilsen Freja 13 år


Smid en kommentar