Cookies med brownie fyld

Mine to favoritter kombineret i én himmelsk mundfuld

Okay peeps, this recipe will blow you away! Denne opskrift på sprøde og chewy cookies med det lækreste, luksuriøse brownie fyld er en sand vinder. Jeg blev inspireret til opskriften, efter at have smagt en såkaldt "brookie" - en kage som kombinerer brownies med lækker cookie dough fyld. Senere fandt jeg ud af, at cookies med brownie fyld rent faktisk "er en ting". Her får du derfor min opskrift på perfekte cookies som er sprøde i kanten, chewy i midten, og samtidig gemmer på den lækreste overraskelse i form af den skønneste brownie - bedre bliver det ikke!

 

Disse cookies bliver bedst, hvis man giver dem masser af tid og kærlighed. Både cookie- og brownie dejen har bedst af at hvile i køleskabet natten over - det giver nemlig den bedste konsistens på det færdige resultat. Men fortvivl ej hvis dine cookies skal være klar til eftermiddagens kaffebord - du kan også sagtens lave lækre cookies med brownie fyld hvis dejene kun når at køle et par timer.

Disse cookies er heldigvis også nemme at lave. Når begge dine deje har været på køl, er det tid til at forme dine cookies. Lav en lille brownie kugle, og placér denne inde i cookie dejen. Dæk med resterende cookie dej og tril til én stor kugle. Herefter er det vigtigt at de færdigt formede cookies får lov at hvile på køl i en times tid. Dette sikrer nemlig at brownie dejen ikke flyder ud under bagning. 

 

Hvis du crawer endnu mere brownie efter at have lavet denne opskrift, så kan du jo prøve min opskrift på stuffed brownie cookies med enten oreos eller peanut butter. Du kan også prøve min opskrift på verdens bedste cookies hvis du har lyst til en nem opskrift på almindelige cookies.


  • Forberedelsestid: 30 minutter
  • Antal: 14 stk.
  • Tilberedningstid: 17 minutter

Ingredienser

  • Til cookie dejen:
  • 320 g. hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 150 g. sukker
  • 200 g. brun farin
  • 170 g. smør
  • 150 g. chokolade
  • 2 æg
  • 2 tsk. vaniljeekstrakt
  • Til brownie fyld:
  • 60 g. chokolade
  • 40 g. hvedemel
  • 1,5 spsk. kakao
  • 1 knivspids salt
  • 50 g. sukker
  • 30 g. smør
  • 1 lille æg
  • 1/2 tsk. vaniljeekstrakt

Del opskriften:


Fremgangsmåde

Sådan laver du cookie dejen

  1. I en mellem skål piskes smør, sukker og brun farin ved mellem hastighed indtil massen er lys og helt ensartet. 
  2. Herefter tilføjes ét helt æg og én æggeblomme (kassér den resterende æggehvide) samt vanilje ekstrakten. Pisk med elpisker ved høj hastighed til blandingen er lys og luftig - dette tager ca. et par minutter. 
  3. Herefter tilføjes hvedemel og natron og piskes langsomt i. Pas på med ikke at overpiske dejen, den skal kun lige samles så alt mel fordeles i dejen.
  4. Hak chokoladen i mindre stykker og vend i dejen med en spatel. 
  5. Stil dejen overdækket på køl i minimum 2 timer, gerne op mod 24 timer hvis du har tid. 

Sådan laver du brownie fyldet

  1. Bland de tørre ingredienser i en lille skål (mel, kakao, salt).
  2. Hak chokoladen i mindre stykker og kom i en lille kasserolle sammen med sukker og smør. Varm blandingen op ved svag varme indtil det hele lige akkurat er smeltet. Afkøl til stuetemperatur.
  3. Tilføj vanilje ekstrakt og æg til chokolade blandingen og pisk med et piskeris indtil det hele er godt blandet.
  4. Tilføj de tørre ingredienser og pisk det hele godt sammen. Massen bliver ret tyk, men det er meningen. Put dejen i en skål og dæk den til, og sæt på køl i minimum 2 timer men gerne op mod 24 timer hvis du har tid. 

Sådan former du dine cookies

  1. Når begge dine deje har været på køl er du klar til at forme dine cookie. Brug en teske til at lave dine brownie kugler. Massen er ret stiv efter at have været på køl, så du skal bruge lidt kræfter til at forme dem. Skrab ca en teske dej op og form i hænderne til en rund kugle.
  2. Har du en "cookie" scoop kan du bruge denne til at afmåle din cookie dej - alternativ brug ca 2 spsk. cookie dej pr. færdig cookie. Afmål cookie dejen og form et lille krater i dejen med dine fingre. Placér brownie kuglen i midten og dæk til med resterende cookie dej, og tril til en helt rund kugle.
  3. Sæt dine cookies på køl i ca. 1 times tid inden de kommer i ovnen. Dette sikrer at browniedejen ikke flyder ud under bagning. 
  4. Imens opvarmes ovnen til 175 grader over/undervarme. 
  5. Bag dine cookie i 17 minutter i midten af den forvarmede ovn. Der kan ca. være 5 cookies af gangen på én bageplade, så jeg anbefaler at du bager dine cookie af 3 omgange. 

Jeg har længe svoret til min opskrift på verdens bedste cookies. Og selvom de stadig er de bedste, når det kommer til helt almindelige skønne cookies, så tror jeg faktisk, at jeg har fundet en ny favorit opskrift på cookies lige her. Hvad synes du?

 

Happy bakings/
N

0 kommentarer


Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉

Smid en kommentar