Chocolate Chip Skillet Cookie


Så er desserten reddet - jeg garanterer at der blive spist op af denne klassiker

En skillet er et fast stykke køkkengrej i de fleste amerikanske køkkener. En skillet - eller på dansk en støbejernspande - finde i mange forskellige former og størrelser. Og så er den perfekt til lækre desserter.

 

Skillet cookies er en populær dessert-spise over hele USA. Her kan du hurtigt og nemt lave en smagfuld dessert der får tænderne til at løbe i vand. Og så kan den nemt passe sig selv i ovnen, mens du nyder hovedretten med dine gæster.

 

Denne opskrift er på en klassisk Chocolate Chip skillet cookies - og selvfølgelig serveres den bedst lun fra ovn og men en stor scoop vaniljeis til.

 

Husk at der som altid er rig mulighed for variationer over min grundopskrift. Du kan eksempelvis erstatte den mørke chokolade med hvid chokolade og nogle hakkede macadamia- eller pekannødder. Er du en vaskeægte nutella-lover kan det også anbefales at sætte små teskefulde af nutella ovenpå din cookie når dejen er lagt i din skillet. Kun fantasien sætter grænser for din skillet cookie.

 

Efter min tid i USA, er skillets blevet en fast del af mit køkkeninventar. Og ejer du endnu ikke en, er der heldigvis rig muligheder for at anskaffe dig din egen. Du kan eksempelvis købe denne lækre støbejernsskillet fra KitchenOne eller finde en i din nærmeste isenkræmmer.


  • Forberedelsestid: 15 minutter
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

  • 390 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. bagepulver
  • 225 g. usaltet smør
  • 275 g. sukker
  • 100 g. brun farin
  • 3 æg
  • 2 tsk. vaniljeessens
  • 250 g. chokolade

Del opskriften:


Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 g. over/undervarme.
  2. I en skål blandes stuetempereret smør med sukker og brun farin. Pisk med elpisker i 3-5 minutter indtil massen er lys og skummende.
  3. Tilføj æggene til skålen ét ad gangen og sørg for at piske grundigt. Tilføj vaniljeessens.
  4. I en anden skål blandes de tørre ingredienser - hvedemel, salt og bagepulver. Tilføj de tørre ingredienser til de våde og pisk indtil massen lige præcis samles. Husk endelig ikke at overpiske den.
  5. Hak chokoladen i grove stykker. I min opskrift har jeg valgt mørk chokolade, men du kan vælge lige præcis din yndlingschokolade - eller måske en blanding af flere forskellige slags. Tilføj den hakkede chokolade til dejen og vend i med en dejskraber.
  6. Find din skillet frem og sørg for at smøre den med rigeligt smør eller olie, så din cookie er nem at få ud efter bagning. 
  7. Fordel dejen i din skillet og pynt evt. med lidt ekstra hakket chokolade eller grove saltflager. 
  8. Bag din cookie midt i ovnen indtil den lige præcis er fast i midten - hellere 2 minutter for lidt end 2 minutter for meget (for hvem elsker ikke en lækker chewy cookie?
  9. Tag ud af ovnen og køl helt af inden den serveres med vaniljeis og karamel- eller chokoladesovs.

Time to dig in! Hvis du gerne vil køre "hygge-stilen" kan du servere din skillet direkte i panden og udstyre hver gæst med en ske så de bare kan slå sig løs.


Velbekomme
N

0 kommentarer


Der er desværre ikke nogen kommentarer endnu, så her er din chance for at blive den første 😉

Smid en kommentar